Följ utvecklingen i Hongkong via InBeijing och denna bok

2 september, 2019

Den pågående proteströrelsen i Hongkong är sannolikt den pågående allra viktigaste politiska händelsen i Asien just nu; den är i vilket fall som helst den största utmaningen mot Kinas myndigheter sedan Xi Jinping blev landets president 2013.

Då bevakningen av Kina ofta bortprioriteras av svenska medier, har InBeijing som målsättning att vara den svenska nyhetskälla som bevakar de pågående protesterna oftast och mest utförligt.

Bevakningen av situationen i Hongkong här på InBeijing har bland annat skett genom publicering av följande artiklar bara den senaste månaden:

Filmklipp och bilder från Hongkongs våldsamma svarta lördag” (1 sep)
Reuters avslöjar Pekings inblandning i hanteringen av protesterna i Hongkong” (31 aug)
Därför kommer det smälla i Hongkong denna helg” (30 aug)
Skarpa skott och vattenkanoner när våldet återvänder till Hongkongs gator” (26 aug)
Hongkongs polis avslöjar flera detaljer om sin hantering av protesterna” (19 aug)
Aktivister i Hongkong arresterade för att ha skändat Kinas flagga” (17 aug)
Första beviset på inblandning av kinesisk polis i Hongkong” (14 aug)
Skarp upptrappning av våld mot demonstranter i Hongkong” (12 aug)
Vad vill egentligen demonstranterna i Hongkong?” (7 aug)
EXTRA: Scener från måndagens kaos och sammanstötningar i Hongkong” (5 aug)
Omfattande generalstrejk lamslår Hongkong” (5 aug)

Vidare har jag också flera gånger skrivit mer ingående om Hongkong i det veckovisa fördjupande mail som jag skickar ut till de 63 läsare som just nu sponsrar InBeijing via Patreon.

För att förstå vad som egentligen sker i Hongkong just nu så är det givetvis även viktigt med en helhetsbild i form av en historisk bakgrund.

I min bok ”De kidnappade Kinasvenskarna” (2018), som fokuserar på fallet med den kidnappade svenska förläggaren Gui Minhai som var verksam i Hongkong, finns en gedigen bakgrund om stadens utveckling sedan Kina tog över styret från Storbritannien 1997.

Bland annat går boken i detalj genom de avtal som tecknades i samband med överlämningen, samt de tidigare protester mot ökat kinesiskt inflytande som ägt rum de senaste två årtiondena. Där förklaras även hur bland annat rättsystem, medier, utbildningsväsende samt civila och politiska rättigheter som helhet förändrats under kinesiskt styre.

Nyligen har jag fått hem en ny uppsättning exemplar av ”De kidnappade Kinasvenskarna” till min adress i Sverige. Det innebär att den som från och med i dag beslutar sig för att sponsra InBeijings rapportering med fem dollar i månaden, genast får ett exemplar av denna bok hemskickad till sig.

Genom att stödja InBeijing med fem dollar i månaden gör och får du alltså följande:

1) Du bidrar till att jag här på InBeijing kan skriva längre och mer frekvent om Hongkong, i artiklar som är öppna för alla svenska läsare att ta del av gratis. Rent krasst: ju mer pengar InBeijing drar in, ju mer tid kan jag ägna åt bloggen.

2) Du får varje vecka ett fördjupande mail som endast skickas ut till prenumeranter, och som flera gånger har gått ännu mer på djupet vad gäller situationen i Hongkong.

3) Du får ett friexemplar av ”De kidnappade Kinasvenskarna”. (Boken kostar 208 kronor via Adlibris.)

Sponsringen sker enkelt via Patreon och saknar bindningstid eller andra gömda avgifter. Det går också att sponsra InBeijing med tre dollar i månaden, och ta del endast av det veckovisa nyhetsbrevet för dem som redan har läst eller av andra anledningar inte är intresserade av boken.

Ditt stöd är mycket värdefullt i en tid då rapporteringen om vad som sker kring Kina är viktigare än någonsin.

Kinamedias nya artiklar direkt till din inkorg

Gör som 773 andra, prenumerera du med.

Lyssna på Kinamedia: Nya kalla kriget

App Icon Apple Podcasts

Translate article