Skriv på Kinamedia

Kinamedia sköter tillsvidare nyhetsrapporteringen på egen hand. Däremot välkomnas debattartiklar eller texter av mer analyserande slag, att publicera under kategorin “Debatt & analys”.

Har du som politiker, opinionsbildare eller för den delen privatperson en åsikt eller spaning om Kina som du vill nå ut med? Är du forskare, akademiker eller tillhör en organisation som har gjort ett arbete eller en analys som borde få mer uppmärksamhet? Då är du välkommen att maila Kinamedia.

Publicering och eventuella ändringar dessförinnan sker i samråd mellan skribent och redaktör. Kinamedia har i nuläget ingen möjlighet att erbjuda ersättning till gästskribenter, och inskickat material utgör heller ingen garanti för publicering.

Däremot garanteras exponering mot en nischad och inflytelserik läsarskara. Kinamedia är Sveriges största sida om Kina, och hade under de första fyra månaderna 2021 närmare 2 300 sidvisningar om dagen i genomsnitt.

Bland läsare och prenumeranter finns riksdagsledamöter, fackföreningsordföranden och tidningsredaktörer. Andra svenska medier citerar och hänvisar ofta till materialet.