Skriv för Kinamedia

Kinamedia är alltid på jakt efter externa skribenter som kan skriva mot arvode. Det behöver inte handla om nyhetsrapportering, utan kan även vara fördjupande texter inom ett särskilt ämne som kan kopplas till Kina eller Östasien.

Om du har ett specialintresse – exempelvis kinesisk film – så passar du utmärkt som regelbunden skribent på Kinamedia. Om du har ett allmänintresse av Kina och regionen, samt ett driv och en vilja att skriva, så passar du precis lika bra.

För idéer om frilansmaterial, såväl regelbundna texter som enstaka artiklar, vänligen maila Kinamedia.

Vid sidan av arvoderat material, söker Kinamedia även debattartiklar eller analyser att publicera under kategorin “Debatt & analys”.

Har du som politiker, opinionsbildare eller för den delen privatperson en åsikt eller spaning om Kina som du vill nå ut med? Är du forskare, akademiker eller tillhör en organisation som har gjort ett arbete eller en analys som borde få mer uppmärksamhet?

Då är även du mer än välkommen att kontakta Kinamedia via mail.

Publicering och eventuell redigering dessförinnan sker i samråd mellan skribent och redaktör. Inskickat material utgör dock ingen garanti för publicering.

Kinamedia är Sveriges största sida om Kina, och hade under 2021 drygt 2 200 sidvisningar om dagen i genomsnitt.

Bland läsare och prenumeranter finns riksdagsledamöter, tidningsredaktörer och högt uppsatta personer inom näringsliv och civilsamhälle. Andra svenska medier citerar och hänvisar ofta till materialet.

Kinamedias nya artiklar till din inkorg helt gratis

Gör som 765 andra, prenumerera du med.