Köp ”Peking – förändringarnas stad” till rabatterat pris!

Jag har nu möjligheten att sälja ett begränsat antal exemplar av min bok ”Peking – förändringarnas stad” till er läsare av InBeijing, för det rabatterade priset av 120 kronor.

Boken, som kom ut i september i fjol, vänder sig till alla som är nyfikna på den halsbrytande utveckling som Peking och hela Kina just nu genomgår.

Genom att intervjua ett dussintal Pekingbor i olika åldrar och från olika samhällsklasser, skildrar boken vad Kinas snabba förändringar innebär för landets invånare. Syftet är dels att ge en djupare förståelse av det moderna Kinas utveckling, men även att slå hål på de fördomar och generaliseringar som ofta existerar om Kina i Sverige i dag.

Boken är uppdelad i tio kapitel, som jag tidigare beskrivit mer ingående här på InBeijing:

1) ”Välkommen till förändringarnas stad
2) ”Arkitektur I: Ritualernas huvudstad
3) ”Förbjudna målningar och minnen
4) ”Arkitektur II: De allt färre kulturskatterna
5) ”Sex, status och nya hobbys
6) ”Arkitektur III: Hur stor kan en stad bli?
7) ”En omringad huvudstad
8) ”Vikten av att vara på sin vakt
9) ”Vanligt folk
10) ”Mat är också en slags konst

Genom samtal med ”vanliga kineser”, får läsaren genom denna samling kapitel redan på vad allmänheten tycker om allt från mat och internetcensur, till luftföroreningar och sex. Dessutom ges en grundlig beskrivning om varför Peking ser ut som det gör i dag, och hur stadens utseende förändrats genom historiens lopp.

Boken har mottagits väl genom recensioner i flera svenska medier, bland annat:

Bokens styrka ligger i Olssons vardagsmöten med kineser, unga som gamla, och som ger oss inblickar i Pekingbornas tänk och hur de lever och anpassar sig under ibland brutala förändringar. (Aftonbladet Resa, nr 6/2013)

Han gillar Peking, och använder konstnärer, studenter, prostituerade, och kollegor för att skildra den stad han bott i sedan 2007. Det är en resehandbok, men samtidigt ett initierat reportage, som också skildrar klyftorna och förtrycket. (Omvärlden, nr 6/2013)

Lättsamt och samtidigt engagerande och kunnigt. Perfekt komplement till en guidebok. Önskar jag hade läst den här boken innan jag besökte Peking första gången. (Vagabond, nr 9/2013)

Sammantaget blir rösterna berättelsen om den största kulturella omdaningen i vår tid, och kanske någonsin. (Ping, nr 6/2013)

Boken är inte en klassisk guidebok utan ett försök att ge en lite djupare förståelse för den urgamla, ständigt flytande staden genom personliga reportage. (RES, nr 5/2013)

”Peking – förändringarnas stad” säljs bland annat för 197 kronor på Bokia, 202 kronor på Adlibris och för 203 kronor på Bokus.

Som läsare av InBeijing har du nu alltså möjligheten att köpa boken för 120 kronor (plus porto), och då dessutom få den signerad. Leverans sker i mars, och betalning kan göras kontant, via insättning på bankkonto eller genom PayPal.

Det handlar alltså om ett begränsat antal böcker – så vänligen maila mig (inbj@inbeijing.se) så fort som möjligt om du är intresserad av att köpa boken till detta rabatterade pris!

Bor du i Kina så går det att köpa boken för 120 yuan, som jag då antingen levererar personligen eller skickar med bud.