Satir: Statsmän och terrorister

2 september, 2021

Vanligtvis publicerar Kinamedia en satir av tecknaren Niklas Eriksson (@KluddNiklas) varannan vecka. Förra veckans nyhetshändelser var dock så pass ”inspirerande” att han denna gång gjorde två teckningar istället för en.

Förutom den satir om biltillverkaren Saab som publicerades i fredags, så följer här en extra teckning om hur regimen i Peking ser på talibaner jämfört studenter i Hongkong.

Som Kinamedia tidigare skrivit närmare om, så försöker Kina att uppmuntra omvärlden att samarbeta med talibanerna, som är en terroristklassad organisation.

Och som Kinamedia nyhetsbrev uppmärksammade för ett par veckor sedan, så arresterades samtidigt fyra studenter vid stadens mest prestigefyllda universitet för att ”förespråka terrorism” efter att ha hållit en tyst minut.

Anklagelser om terrorism är en av de vanligaste rubriceringarna när myndigheterna använder Hongkongs nya svepande säkerhetslag för att sätter dit stadens aktivister. Samtidigt drar man sig alltså inte för att samarbeta med regelrätta terrorister.

Se ovanstående teckning i full storlek via denna länk, och samtliga verk av Kludd-Niklas för Kinamedia i kategorin ”satir”.

Tacka gärna Kludd-Niklas för denna extra teckning genom att följa honom på Twitter.

Kinamedias nya artiklar direkt till din inkorg

Gör som 764 andra, prenumerera du med.

Translate article

Go toTop