InBeijing – Sveriges största sida om Kina!

30 januari, 2016

Alexa Internet Rankings är den källa som oftast används av analytiker och internationell media för att avgöra vilka internetsidor som är störst i världen. Dess ranking baseras främst på unika besökare och antalet sidvisningar.

De tre mest populära sidorna i Sverige är Google, Youtube och Facebook. Men vilken är egentligen den största svenska sidan med fokus på information om Kina?

För att avgöra detta sökte jag på ett dussintals relevanta sidor. Jag inkluderade sidor med fokus på nyheter som InBeijing, men även personliga bloggar och reseföretag som endast erbjuder resor till Kina, eftersom de ofta innehåller såväl information som diskussioner.

Topplistan blev som följer, med siffror som visar respektive sidors globala ranking:

1) InBeijing: 2,698,555
2) Krister i Beijing: 5,874,394
3) Motkina.se: 6,110,061
4) Mittens rike: 9,336,991
5) Kinalotsen: 10,444,062
6) Världens folkrikaste land (VFL nyheter): 15,531,121

Sökningar på sidor som Svensk-kinesiska resebyrån, Svensk-kinesiska föreningen, Bokberget och Kina med Leijonhufvud gav inget resultat. Enligt Alexa beror detta på att det ”inte finns nog med data” för att ranka dessa sidor, vilket antingen beror på lågt antal besök eller att de själva avsagt sig att vara en del av rankingen.

Vidare går det inte söka på sektioner av större hemsidor som fokuserar på Kina. Exempelvis är adressen till svenska ambassadens hemsida www.swedenabroad.com/sv-se/ambassader/peking. Men en sökning på denna adress leds automatiskt om till www.swedenabroad.com.

Därmed förklarar jag InBeijing den största svenska hemsidan med fokus på Kina! Om jag har glömt någon hemsida som ni tror skulle få plats på listan ovan, vänligen lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan!

Kinamedias nya artiklar direkt till din inkorg

Gör som 765 andra, prenumerera du med.

Translate article

Kinamedias nya artiklar till din inkorg helt gratis

Gör som 765 andra, prenumerera du med.