Satir: Xi jagar kablar under ledning av Putin i Östersjön

I onsdags skrev jag artikeln ”Sabotage i Östersjön identiskt med hur Kina förstör kablar kring Taiwan” här på Kinamedia, som nu blivit oktobers mest lästa artikel med över 15 000 visningar.

Att kinesiska fartyg nu förstör gasledningar och undervattenskablar i Östersjön är även värt en satirteckning av Niklas ”@KluddNiklas” Eriksson

Teckningen visar hur kinesiska fartyg övat länge och väl på att förstöra undervattenskablar med hjälp av ankare omkring Taiwan, samt den ryska koppling som har dokumenterats kring ägarskapet av containerfartyget Newnew Polar Bear som sannolikt ligger bakom sabotaget av två undervattenskablar samt gasledningen Balticconnector mellan Finland och Estland.

För den som vill läsa närmare om hur Kina har satt just sabotage mot undervattenskablar i system rekommenderas reportaget ”Cable Cutters” i The Wire China tidigare i år.

För den som vill se mer satirteckningar av Kludd-Niklas här på Kinamedia rekommenderas en prenumeration på Kinamedia nyhetsbrev, då intäkterna därifrån bland annat går till hans arvode.

Veckans teckning kan ses i större version via denna länk.

Kludd-Niklas tidigare verk för Kinamedia kan ses här.