Fotografier av Hokkaidos natur, del 3

1 april, 2020

Som ett avbrott mellan COVID-19 och allt annat elände, fortsätter jag i dag min publicering av bilder från Hokkaidos vinterlandskap. I tider av olycka och osäkerhet, kan det vara värt att påminna sig om allting vackert som faktiskt finns omkring oss.

Liksom är fallet med i del 1 och del 2 av denna serie så har dessa bilder tagits under en fotografiresa jag genomförde på öns östra och norra delar i mitten av februari; den allra bistraste vintertiden här på Japans nordligaste prefektur.

Se nedan tio av de hundra- eller kanske tusentals bilder jag tog under denna 1 700 kilometer långa bilresa. Tveka heller inte att fråga om du själv undrar över att resa på Hokkaido. Även om tiden för utlandsresor just nu kanske inte är optimal, så är det alltid viktigt att drömma sig bort eller planera för något att se fram emot.

De vilda renarna är ett av Hokkaidos mest signifikanta och avbildade djur. Här en av dem i sin naturliga miljö på Hokkaidos östra ände.

Solnedgång över bergen kring Lake Shikaribetsu.

Människan och naturen vid kusten utanför Abashiri, nordvästra Hokkaido, dit drivis från Sibirien tar sig varje vinter.

En samlingar svanar en kall och blåsig vinterdag på den frusna sjön Lake Kussharo.

En av få vägar som sker genom de glesbefolkade östra delarna av Hokkaido. I bakgrunden bergsskedjan tillhörandes nationalparken Shiretoko.

Svanar mot Hokkaidos krispiga blåa vinterhimmel.

Solnedgång över ett fält på östra Hokkaido.

Ett förfruset träd hänger över en av de många vilda varma källor som det kryllar av runtom på Hokkaido, där den vulkaniska aktiviteten är hög. Ja, jag tog ett bad i denna källa efter att ha lagt undan kameran.

En del av ett mindre isberg vid kusten utanför Abashiri, som nästan verkar argt över att bli störd av min kamera.

Fiskmås flyger över vattnen utanför Shiretoko, en av Hokkaidos mest svårtillgängliga nationalparker som på grund av sin vildhet nästan är helt stängd under vintern.

Bilderna är i minskad storlek för att sidan ska ladda snabbare. Vänligen se dessa och flera bilder i full upplösning via albumet ”Hokkaido 2020” på min Flickr.

Kinamedias nya artiklar direkt till din inkorg

Gör som 765 andra, prenumerera du med.

Translate article

Kinamedias nya artiklar till din inkorg helt gratis

Gör som 765 andra, prenumerera du med.