Fotografier av Hokkaidos natur, del 2

Tidigare denna månad lade jag här på Kinamedia upp tio bilder från Hokkaido, Japans nordligaste prefektur där jag har bott sedan oktober i fjol. Ön är känd för sin fantastiska natur, och särskilt de fina vinterlandskapen.

Jag har varit runt på många ställen på Hokkaido – som är ungefär lika stort som Irland – och tagit hundratals eller kanske tusentals bilder att sortera och redigera. De bästa fotografierna tänkte jag publicera i några inlägg här på InBeijing, som lite avbrott från COVID-19 och all politisk oro.

I dag kommer alltså del 2 i min serie med bilder från Hokkaido. Även de är tagna under den 1 700 kilometer långa fotoresa jag gjorde i mitten av förra månaden, tack vare ett stipendium från Svenska Journalistförbundet.

Det är förvisso alltid tidsödslande att redigera bilder – men samtidigt är det som att plötsligt få tillbaka minnet från de unika och vackra landskap jag har haft turen att se under min tid här.

Storleken på bilderna är minskad för att sidan ska ladda snabbare. Den som är intresserad kan dock se dessa bilder och många fler från Hokkaido i full upplösning via min Flickr.

Kullar med staket på, en molnig vinterdag i centrala Hokkaido.

Ett par träd på östra Hokkaidos blåsiga vinterfält.

Lake Kussharo brukar vara frusen i februari, men i år var delar av sjön öppen eftersom denna vinter är varmare än normalt..

..det var bara kring 10 minusgrader när vi var där. Många sjöar i Hokkaido fryser inte på grund av varma källor och vulkanisk aktivitet i närheten.

Här en igloo på Lake Shikaribetsu, som dock är frusen merparten av vintern, eftersom den är Hokkaidos högst belägna sjö på 810 meter. Natten innan vi var där var det 30 grader kallt.

Två japanska tranor flyger i synk. Fågeln är utrotningshotad då det i dag finns mindre än 3 000 exemplar kvar i sin naturliga miljö.

Om du någonsin undrat hur svanar sover när det är riktigt kallt, så ger denna bild från en blåsig vinterdag vid Lake Kussharo svaret.

Mount Io är en av Hokkaidos många aktiva vulkaner.

Gejsrarnas gula färg ger en läcker kontrast till den vita snön och det nästan svarta berget..

..dessutom ger de ifrån sig en himmelsrik doft av svavel!