Satir: Volvos börsnotering en krockdocka

11 oktober, 2021

Satir av Niklas ”@KluddNiklas” Eriksson publiceras numera på Kinamedia varannan måndag snarare än fredag.

Detta med anledning av att Kinamedia nyhetsbrev skickas ut till prenumeranter av Kinamedia Premium varje måndag (OBS: smygreklam), vilket gör att undertecknad redaktör inte alltid har tid att även skriva en nyhetsartikel samma dag.

Veckans teckning tar avstamp i Volvos börsnotering i Stockholm, som företaget nyligen meddelade kommer äga rum senare i år.

Som Kinamedia förra veckan förklarade närmare, så finns dock flera risker med att investera i ett företag vars ägare är en kinesisk bolagskoncern med en ordförande som är djupt innästlad i landets politik.

Dels har vi de senaste månaderna sett vilka öden som som kan drabba kinesiska storföretag som faller ur myndigheternas gunst, dels kan banden till stat och militär innebära framtida sanktioner från amerikanskt håll.

Men framför allt medför det kinesiska ägarskapet med den senaste tidens händelser i minnet en oberäknelighet som de flesta spararna sannolikt helst undviker i sin portfölj, alldeles oavsett Volvos stämpel som svenskt kvalitetsbolag.

Volvos börsnotering kan därför ses som ett test, vilket exemplifieras genom en krockdocka med svensk mössa och svenskt fika till hands. Och liksom alla krockdockors tillvaro så är framtiden för Volvo-aktien högst osäker.

Se veckans teckning i full storlek via denna länk.

Övriga teckningar för Kinamedia av Niklas Eriksson kan ses under kategorin “satir“.

Kinamedias nya artiklar direkt till din inkorg

Gör som 765 andra, prenumerera du med.

Translate article

Kinamedias nya artiklar till din inkorg helt gratis

Gör som 765 andra, prenumerera du med.