Veckans tweets om Kina (v. 29)

Situationen i Hongkong fortsätter vara spänd, även om inga nya stora protester eller våldsamma sammanstötningar ägt rum sedan kaoset i Sha Tin förra helgen. Dussintals aktivister har nu flytt Hongkong för att söka politisk asyl i Taiwan, vilket jag skrev närmare om under gårdagen.

Upptakten inför det viktiga presidentvalet här på Taiwan har också börjat på allvar, då oppositionspartiet Kuomintang i veckan utsåg Han Kuo-yu till sin presidentkandidat.

Jag skrev närmare om Han Kuo-yu på InBeijing denna vecka.

Vidare skrev jag också en längre analys av Taiwans politiska trender i modern tid i veckans exklusiva mail till prenumeranter av InBeijing. Du kan ta del av detta och kommande liknande mailutskick varje vecka genom att sponsra InBeijing via Patreon med minst tre dollar i månaden.

Under veckan har också en del negativ och oroande statistik kommit angående ekonomi och miljö i Kina. Även fast Kinas myndigheter försöker hålla god min, så är det tydligt att handelskriget med USA har fått stora konsekvenser för den kinesiska ekonomin.