Veckans tweets om Kina (v. 27)

Det har varit en mycket händelserik vecka vad gäller Kina, med särskilt fokus på Hongkong. Stadens parlament stormades av hundratals demonstranter, samtidigt som en våg av massarresteringar av aktivister har påbörjats.

Som ni kan se nedan så har nya protester icke desto mindre ägt rum under helgen, och under söndagen planeras aktiviteter riktade mot kinesiska besökare i norra Hongkong. Något definitivt värt att hålla ögonen på.

Fram emot veckoslutet släpptes en ny, otäck rapport från Xinjiang, som visar hur otaliga muslimska barn där systematiskt skiljs från sina föräldrar och uppfostras till att älska Kina och partiet.

Vidare tydliggör ytterligare en rapport – samt en kartläggning från Foreign Policy – telekombolagets Huaweis kopplingar till Kinas stat och militär. Endast den riktigt ignoranta eller naiva kan nu påstå att Huawei är ett privat företag utan kopplingar till kommunistpartiet.

I Sverige så har Almedalsveckan gått av stapeln, komplett med en storsatsning av Kinas regim. Som reportrar på plats visar, så fick Kinas ambassadör hjälp på traven av bland annat Business Sweden att sprida sin propaganda. Man blir ju mållös.