Veckans tweets om Kina (v. 20)

Den gångna veckan har varit relativt lugn vad gäller nyheter om Kina. Mycket fokus ligger fortfarande på handelskriget med USA. Den dramatiska höjningen av amerikanska tullar på kinesiska importer värda 200 miljarder dollar infördes redan förra fredagen.

I början av denna vecka höjda Kina tullar på amerikanska varor värda 60 miljarder dollar. Ingen snabb lösning på denna konflikt finns nu i sikte; det är inte ens klart när förhandlingarna kommer fortsätta.

Vid sidan av detta – med USA:s ekonomi är urstark – kommer andra tecken på svagheter i den kinesiska ekonomin. Se nedan länkar om bland annat avtagande tillväxt och tomma bostäder.

Andra viktiga händelser som kan ses nedan har jag också skrivit närmare om på InBeijing i veckan. Främst då legaliseringen av samkönade äktenskap i Taiwan och hur Norges återigen åsidosatte sina demokratiska principer när en kinesisk toppolitiker var på besök i stortinget.

Lägg särskilt märke till sista länken, som går till nyhetsbrevet Sinocism. Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev – som författas av Bill Bishop – är det nästan omöjligt att missa något viktigt som händer i Kina med omnejd.

Länken nedan går till ett nyhetsbrev i veckan som ligger utanför betalväggen. Överväg att prenumerera på Sinocism om du vill ha (nästan) dagliga liknande analyser. En ovärderlig källa särskilt för att hänga med i turerna kring handelskriget och Huawei.