Beställ min nya, korta bok om Kinas smutskastningskampanj mot Gui Minhai

17 oktober, 2018

I dag är det exakt tre år sedan Gui Minhai kidnappades av kinesiska säkerhetsagenter. Fallet kommer uppmärksammas bland annat genom en manifestation utanför Kinas ambassad i Stockholm, och en föreläsning av mig i Taipei.

Som jag tidigare skrivit flera gånger, så har Kinas myndigheter det senaste året ändrat taktik och blivit mer aggressiva. Från att defensivt ha försvarat hanteringen av Gui Minhai genom hans framtvingade erkännanden, har man nu gått på offensiven genom en omfattande smutskastningskampanj mot Guis personlighet.

Material har skickats ut till redaktioner, organisationer, akademiker och politiker som gör gällande att Gui Minhai skulle ha ägnat sig åt brottslighet i Sverige som kostat två personer livet. Vidare har Kinas ambassad på olika vis svartmålat och attackerat medier och personer som skrivit eller uttalat sig om Gui.

Kinesiska myndigheters skamlösa tillvägagångssätt har skapat irritation bland medier och civilsamhälle i Sverige. För att bemöta ambassadens anklagelser mot Gui Minhai, fick jag under sommaren i uppgift att skriva en kortare bok som lanserades på bokmässan i Göteborg för tre veckor sedan.

Boken har titeln ”Fängslad, förnedrad och svartmålad”. Förutom att bemöta smutskastningskampanjen mot Gui, går jag också genom utvecklingen av hans fall sedan han rövades bort på nytt i januari i år, från ett tåg på väg mot Peking i sällskap av två svenska diplomater.

Boken trycktes av Nordstedts till bokmässan, där den på olika vis såldes och distribuerades. Expressen, Svenska förläggareföreningen och Internationella förläggareföreningen var också en del av samarbetet.

Mig veterligen så finns denna bok inte till försäljning någonstans. Jag har dock ett dussintal exemplar kvar sedan bokmässan, som jag i dag bestämt mig för att sälja till er läsare för 50 kronor, vilket är samma pris som under bokmässan.

För att få ett exemplar av ”Fängslad, förnedrad och svartmålad” hemskickad till dig, gör enligt följande:

1) Sätt över 50 kronor via Swish (0730705573), Paypal (inbj@inbeijing.se) eller bankkonto (maila mig för kontonummer).

2) Maila en skärmdump med översättningen till jojje@inbeijing.se tillsammans med din postadress.

3) Din bok skickas från Sverige eller Taiwan senast nästa vecka.

Det är först till kvarn som gäller. Tack så mycket för visat intresse, och glöm inte bort Gui Minhai idag!

Kinamedias nya artiklar direkt till din inkorg

Gör som 765 andra, prenumerera du med.

Translate article

Kinamedias nya artiklar till din inkorg helt gratis

Gör som 765 andra, prenumerera du med.