Mina bilder från demonstrationerna i Hongkong

Som ni läsare redan har koll på så är det oroligheter i Hongkong. Demonstranter som vill ha utökad demokrati har de senaste dagarna råkat ut för såväl polisens tårgas som inhyrda ligisters knytnävar.

Jag har varit på gatorna och kollat läget, vilket hittills renderat i artiklar för bland annat Svenska dagbladet, Arbetet, Finansliv och Sveriges radio för den som vill läsa mer. Fler artiklar kommer de närmaste veckorna.

Har även haft med mig kameran några gånger, och tagit ett gäng bilder från Hongkongs gator. Tyvärr så finner inte svenska medier det intressant att publicera bilder eftersom det är billigare att teckna avtal med internationella bildbyråer.

Så jag delar istället med mig av några foton här nedan. De kan även ses i full storlek via min Flickr:

standoffKravallpolis och demonstranter stirrar på varandra i centrala Hongkongs finansdistrikt.

riotgearPolis med hjälmar och sköldar håller en bro vid stadens finansdistrikt, under den första och mest oroliga helgen av demokratidemonstrationer i Hongkong.

enemiesDemonstrant kikar ner på polisen vid Hongkongs centrala finansdistrikt. Samma kväll hade kravallpolis flera gånger använt sig av tårgas.

largecrowdTiotusentals människor blockerar gatorna vid Admiralty i centrala Hongkong i protest mot polisens våldsamheter. Några hundra meter bort ligger såväl myndigheternas som polisens högkvarter.

sleepingoutMånga demonstranter sover ute på asfalten i den fuktiga hettan, för att inte förlora de ockuperade områdena till polis under natten.

notshoppingFolkmassa som intagit en huvudgata i shoppingdistriktet Causeway Bay.

whatwewantKvinna fotograferar demonstranternas budskap i Causeway Bay.