Nordkoreas diktator Kim Jong-un avrättar sin tidigare flickvän med maskingevär

Nya skräckhistorier kom under gårdagen från Nordkorea, denna gång via den sydkoreanska tidningen Chosun Ilbo.

Enligt rapporter ska sångerskan Hyun Song-wol den 20 augusti avrättats med maskingevär, tillsammans med elva andra nordkoreanska artister, alla anklagade för att ha spelat in och spridit pornografi.

Om de har hållits någon rättegång så gick den fort, i och med att de anklagade arresterades först 17 augusti, först tre dagar innan deras familjer tvingades närvara för att bevittna då straffet utmättes.

Beslut om avrättningarna ska ha tagits av landets ledare och diktator Kim Jong-un, som i sin ungdom hade en romans med Hyun Song-wol.

Diktatorns nu avlidne fader Kim Jong-il ska enligt Chosun Ilbo ha förbjudit de bådas förhållande, varpå de gick skilda vägar. Hyun Song-wol gifte sig sedermera med en nordkoreansk soldat, men rykten gör gällande att hon fortsatte träffa Kim Jong-un i smyg.

Dessutom ska Hyun Song-wol ha tillhört samma artistgrupp som Kim Jong-uns nuvarande fru Ri Sol-ju en gång var medlem av.

Källor som Chosun Ilbo talat med säger att det är oklart om Ri Sol-ju påverkat de hårda domarna, men säger att de avrättades alla familjemedlemmar omedelbart efter avrättningarna skickades till Nordkoreas ökända arbetsläger.

Chosun Ilbo är en av Sydkoreas största tidningar, och även South China Morning Post skrev under gårdagen om incidenten med Chosun Ilbo som källa.