Bloomberg rapporterar att antalet dollarmiljonärer i Kina ökade med 31 procent under 2010 jämfört med året innan. Det finns nu 1,1 miljoner hushåll goda för en miljon dollar i Kina, enligt en amerikansk konsultgrupp vars undersökning citeras i artikeln.
USA ligger fortfarande i topp med 5,22 miljoner sådana hushåll, och Japan på andra plats med 1,53 miljoner.
Bloomberg påpekar dock att värdet av egna företag och fastigheter inte räknats med i undersökning, vilket gör att man missar en stor del av Kinas växande antal fastighetsinvesterare.
Exkluderat är även konst, vin och lyxbåtar – tre flugor bland nyrika kineser.
”[Undersökningen] underskattar med råge rikedomen som finns bland folk i Kina”, säger en av författarna till rapporten som är baserad i Hongkong.
Wall Street Journal ifrågasatte tidigare i år en undersökning som visade att det fanns 150 dollarmiljardärer i Kina, och menade att antalet snarare kunde vara 500, vilket då vore fler än i USA.
Många i Kina försöker dölja sin rikedom av flera anledningar, inte minst växande klasskillnader och avsaknaden av självständiga domstolar.
Hur det än må vara med den saken, så framgår det även i Bloombergs artikel att Indien har 190 000 hushåll goda för en miljon dollar eller mer, och ligger därmed på elfte plats just innan Kanada.
Flest miljonärer per invånare finns i Singapore, där hela 15,5 procent av befolkningen kan beteckna sig som sådana. Tvåa i den kategorin kommer Schweiz med 9,9 procent.
Även Hongkong går starkt framåt, och har i dag 200 000 miljondollars-hushåll, jämfört med 120 000 år 2005. Den lilla staden med sju miljoner invånare har alltså fler miljonärer än hela Indien.
Då vi redan talar miljoner, är det på ett sidospår värt att återge myndighetssiffror från dagens Caixin, vilka uppskattar att Pekings befolkning kommer växa till 26 miljoner år 2020.
Enligt den senaste folkräkningen, utförd under fjolåret, uppgår huvudstadens invånarantal nu till 19 miljoner.
Fler än sju miljoner uppskattas vara invånare som inte är permanent registrerade i Peking, och utgörs främst av tillfälliga arbetare (migrantarbetare) som vistats här ett halvår eller längre.
I samband med den nya uppskattningen om 26 miljoner, säger flera demografer att myndigheterna har underskattat Pekings befolkningsmängd under 50 års tid.
Det officiella målet är att det ska bo 18 miljoner i Peking år 2020.
Stora frågetecken reses nu om hur mycket folk Peking egentligen kan klara av att hålla, särskilt oroande är enligt Caixin vattenförsörjningen.