Vilka är de möbler som du måste ha för ett lyxigt spelrum 2024?

12 juni, 2024

Vi har nog alla drömt om att kunna ha den alldeles perfekta ”man-caven” eller det idylliska ”she-sheddet” där du antingen kan hänga själv, med din partner eller där du kan arrangera spelkvällar med dina vänner.

Nu är det dags att ta ett kliv närmare den drömmen. Idag ska vi tillsammans grotta ner oss i allt man behöver för att skapa det perfekta spel- och underhållningsrummet hemma.

Spelstolar för riktiga storspelare

Oavsett vad du ska ägna dig åt i ditt perfekta spelrum, vare sig det handlar om tv-spel, slots, eller sällskapsspel, så är det otroligt viktigt att du har stolar som är av hög kvalitet. Jag rekommenderar därför att du kollar efter stolar som både är ergonomiska och har hög komfort.

Idag finns det högteknologiska stolar med allt från inbyggda högtalare till massagefunktioner och andra häftiga tillbehör. Dessa accessoarer kommer onekligen att förhöja din upplevelse i rummet.

Design är inte ett lika stort dilemma längre då dagens stolar ofta är snygga, det handlar snarare om att para ihop det till resten av ditt möblemang. Med det sagt, glöm inte bort din kropps välmående om du ska sitta en längre tid i stolen – ergonomi och hälsa är viktigt. Ta i beaktande vad stolen är gjord av för material, hur justerbar den är samt hur den kompletterar din kroppsbyggnad.

Multifunktionellt spelbord för alla tillfällen

Ett multifunktionellt spelbord är något som alla spelrum har högt upp på önskelistan. Det som är det fiffiga är att det finns många bra bord som lämpar sig väl för detta. Idag går det att köpa bord som kan användas som pokerbord, matbord, för sällskapsspel eller för att kasta tärning.

Är man själv lite händig är det inte heller omöjligt att snickra ihop sitt eget multifunktionella spelbord som är anpassat efter dina egna preferenser. Detta innebär även att du kan måla det så det passar bättre in till rummet som helhet. Varför inte ta inspiration från årets möbelmässa?

Skräddarsydd snackbar

Detta låter kanske både väldigt dyrt och överdådigt, men här kan du själv sätta din budget och ambitionsnivå. Om man är någon som ofta har vänner över på spelkvällar, kan detta vara en riktig stämningshöjare.

Det kan vara allt ifrån ett litet barskåp med några bartenderprylar, till en fullspäckad bar med allt som en bar kan tänkas behöva. Här kan du även fylla på en minikyl med dina favoritsnacks och annat smått och gott som passar in.

Storbilds-tv och ljud för bioupplevelse hemma

Ett lyxigt underhållningsrum är inte komplett om det inte har en storbilds-tv. Oavsett om du är en person som älskar tv-spel eller gillar att titta på sport, så är detta ett måste. Idag så finns ett brett urval av olika tv-apparater som kan komplettera ditt spelrum alldeles utmärkt.

Det kan vara allt från en stor tv med Amber Light till Samsungs populära och stilrena ”The Frame”, som både kan agera som en tavla och en tv. Det är även möjligt att införskaffa en projektor som du fäster i taket och på så vis få mer utrymme.

Till en grym TV så måste man ju självklart även ha ett ljud som matchar. Därför kan det vara en idé att kolla på en högtalare eller soundbar som ser snygg ut, men framför allt låter bra. Är du en film och tv-spelsentusiast så kan ett surroundljudsystem definitivt vara något att överväga.

Personligen så använder jag mig av SONOS, de gör både högkvalitativa högtalare och de ser väldigt schyssta ut. Kika runt lite själv och kolla vad som faller inom din smak och prisklass.

Du sätter själv gränserna

För att skapa det perfekta spelrummet för just dig, så handlar det mer än något annat om att lägga en bra plan efter dina preferenser, budget och behov. Välj därför att lägga krutet där du själv känner att det ger dig mest. Kom ihåg, det är endast du som sätter gränserna för dina egna drömmar. Lycka till!

Kinamedias nya artiklar direkt till din inkorg

Gör som 765 andra, prenumerera du med.

Translate article

Kinamedias nya artiklar till din inkorg helt gratis

Gör som 765 andra, prenumerera du med.