Så betalar man som turist i Kina

OBS: Artikeln presenteras i samarbete med Worldwide Affiliation Services

Är det dags för en resa till Kina? Många är nyfikna på hur man egentligen betalar när man befinner sig i landet. Faktum är att det inte är några som helst problem för svenskar att betala som turist. Majoriteten av bankomaterna tar svenska bankkort och det finns också möjlighet att använda kreditkort på de flesta restauranger, varuhus och hotell.

Öka kassaflödet inför resan

För den som har en resa planerad till Kina men har lågt kassaflöde kan ett snabblån vara ett alternativ. För den som vill att lån där ingen kreditupplysning görs från UC är https://lånutanuc.eu en bra plats då de jämför olika lån där ingen kreditupplysning görs från UC. Men tänk på att dessa lån har höga räntor och avgifter så ta inget lån om du inte är säker på att du kan betala tillbaka det i tid.

Växla innan resan

För den som vill ha kontanter när flyget landar i Kina är det smart att växla kontanter innan avresa. Detta kan göras hos växlingscentraler som exempelvis Forex. Ett tips är att spara kvittot då du vid en eventuell hemkomst kan växla tillbaka till kronor och slippa avgiften.

Att ha kontanter kan vara skönt när man kommer till ett nytt land. Det kan vara smidigt till den första taxiresan från flygplatsen eller den första måltiden när man landat. Därför rekommenderas det att växla lite pengar innan resan.

Ta ut kontanter i bankomater

Hos kinesiska bankomater kan man ta ut lokala valutan CNY med svenska bankomatkort. Visa och Mastercard accepteras och det finns flera stora banker. Det kan vara bra att ta ut pengar från en storbank som Bank of China.

Tänk på att kolla upp hur mycket avgiften som bankomaten tar. Vissa tar en fast avgift medan andra tar en procent på uttaget. Är det en fast avgift är det bättre att ta ut lite större belopp så att man inte behöver göra många uttag och åka på höga avgifter.

Betala med kort

Det är också möjligt att betala med sitt kreditkort. Visa, Mastercard, American Express, Diners och andra alternativ accepteras på flera hotell, barer, restauranger och större varuhus. Därför finns det också möjligheter att använda sig av kort i samband med att man ska göra ett köp i landet.

Dock gäller det att vara medveten om eventuella kortavgifter som din utfärdare tar. Ibland kan det vara höga avgifter utomlands. Är så fallet är det bättre att ta ut kontanter och göra köp med cash.

Sammanfattning

För den som ska turista i Kina finns det ingen anledning att vara orolig vad gäller hur man betalar. Möjligheten finns att växla pengar innan resan till den lokala valutan CNY. Man kan också ta ut kontanter i bankomater i landet. Se bara till att leta efter symboler för Visa eller Mastercard. Dessutom accepterar de flesta stora varuhus, hotell och butiker kreditkort idag i form av American Express, Mastercard och Visa. Därmed kommer det inte vara några problem att betala för sin resa i Kina.