Bild: Pexels

Så hittar du det bästa kreditkortet inför Kinaresan

OBS: Artikeln presenteras i samarbete med Bazoom

Funderar du på huruvida du kan använda svenska betal- och kreditkort under Kinaresan? Det går alldeles utmärkt att använda kort från de etablerade kreditbolagen i Kina. Till dessa hör bland andra Visa och Mastercard. Däremot bör du vara beredd på att det finns inhemska banker och automater som enbart accepterar lokala kortvarianter. Av den anledningen kan du med fördel ta reda på vilka som är de bästa uttagsställena för dig som vill plocka ut sedlar i den kinesiska valutan yuan. Men kanske kommer du betala direkt med kortet? Surfa in till Tryggvi och jämför bästa kreditkortet för dig som reser mycket.

Betala Kinaresan med kreditkortet för en bra försäkring

Ett av de främsta skälen till att ha ett kreditkort inför en resa är för att du kan få ett gediget försäkringsskydd när du betalar resan med det. Genom att betala Kinaresan med kortet kan du med andra ord få en bra försäkring i form av både avbokningsskydd vid eventuella hinder och reseförsäkring väl på plats i Kina. När du jämför kreditkort med varandra bör du alltid ta en närmare titt på vad som ingår i paketet. Att få bra försäkringar på köpet är en väsentlig förmån som kan hjälpa dig spara pengar framöver.

Jämför bästa kreditkortet för billigaste växlingskursen

Det finns kreditkort som riktar sig särskilt till resenärer. Dessa kort har i regel förmåner kopplade till resor, vilket kan innebära att de ger dig lägre växlingskurs på exempelvis yuan alternativt billiga uttag i Kina. Vilka reseförmåner du kan få via ditt kreditkort kan du läsa om i det finstilta. Det är en av de viktigare förmånerna som du alltid bör jämföra inför ditt val. Genom att jämföra kort kan du också hitta det alternativ som ger dig bäst ränta utifrån dina förutsättningar. Hur låg ränta och lång räntefri återbetalningstid kan du få av kreditbolaget?

Samla poäng för ännu fler äventyr på Kinaresan

Förutom bra reseförsäkring och låg växlingskurs kan regelbundna kreditkortsbetalningar ge dig poäng som du kan lösa in för rabatterad shopping. Du kan till och med använda poängen du samlar på dig under Kinaresan för att boka en ny resa till Kina. Olika kreditkort har olika avtal och villkor, så återigen är det viktigt att du jämför omsorgsfullt och väljer det kort som ger dig bäst förmåner utifrån hur du reser och shoppar. Osäker på hur du ska gå till väga för en så överskådlig jämförelse som möjligt? Då kan du använda den kostnadsfria jämförelsetjänsten Tryggvi för att hitta det bästa kreditkortet.