Ansöka om lån i Sverige jämfört med Kina

30 juni, 2023

OBS: Artikeln presenteras i samarbete med Bazoom

Oavsett i vilket land man bor eller befinner sig i är det vanligt att man ansöker om ett lån. Livet innebär många skeden man antingen räknat med eller inte räknat med, och i dessa fall kan det behövas lite hjälp på den ekonomiska fronten. Att ansöka om ett lån ser helt annorlunda ut i vårt avlånga land Sverige som det gör i till exempel Kina, låt oss ta en närmare titt på det.

Orsaker till en låneansökan

Det finns många orsaker till varför man vill eller kanske behöver ansöka om ett lån. Den allra vanligaste orsaken till varför man ansöker om ett lån är till sin bostad. Antingen ska man bygga ett hus, köpa ett hus eller göra en stor renovering och då krävs det faktiskt lite hjälp på traven. Men utöver en bostad finns det många orsaker till varför ett lån kan behövas, det kan vara till företaget, om man fått en oväntat stor räkning eller om man bara befinner sig i en dålig situation.

På lånemarknaden i Sverige finns även en mängd olika alternativ, bland annat företagslån, bostadslån eller möjligheten att låna pengar utan avslag. Det kan vara svårt att veta hur och vad man ska välja men som tur är finns det en mängd långivare på marknaden som kan ge svar på alla frågor man har.

Hur blir man beviljad ett lån?

Villkoren för att kunna bli beviljad ett lån skiljer från de olika långivarna på marknaden i Sverige. Men i de allra flesta fall måste man vara 18 år, ha en fast inkomst, vara folkbokförd i Sverige samt att man inte ska ha några betalningsanmärkningar från tidigare. Utöver det kommer man ha betydligt enklare att bli beviljad ett lån om man ansöker om lånet tillsammans med någon annan, som med en sambo till ett bostadslån.

Hur ser Kinas lånemarknad ut?

Det är inte en hemlighet att Kinas lånmarknad ser annorlunda ut än den vi är vana vid här i Sverige, vilket kan bero på många olika faktorer. I media har det redan varit länge omtalat att Kinas lånemarknad inte är enkel att ha att göra men, men även att villkoren är betydligt dyrare och det är helt enkelt inte den säkraste marknaden på grund av uteblivna betalningar.

Dock är det oavsett svårt att jämföra Sverige med ett land i en helt annan kontinent, så att det finns skiljaktigheter är nog ingen förvånad av.

Kinamedias nya artiklar direkt till din inkorg

Gör som 764 andra, prenumerera du med.

Translate article

Go toTop