RV in autumn color forest, Aerial drone shot of a Camper van in foliage woods, moving towards Ounastunturit fells, sunny, autumn evening, in Lapland

Hyra husbil i Stockholm – Gör det enkelt för dig

OBS: Texten är skriven av Liam Axelsson

Alla har vi drömmar om att ge oss ut på en resa med en vän eller familjen för att uppleva nya saker. Många gör dock misstaget att tro att man måste äga sin egen husvagn eller husbil för att kunna campa, men faktum är att man enkelt kan hyra husbil i Stockholm till exempel. När detta är gjort är det bara att ge sig ut på sin resa. Nedan hittar du allt du behöver veta för att göra det så enkelt för dig som möjligt att hyra husbil i Göteborg eller andra städer.

Hyr en husbil och res på ett helt nytt sätt

Att hyra en husbil är ett av de enklaste sätten att uppleva en campingsemester. Många gånger så kan du anpassa storleken på den husbil du vill hyra, från en mindre skåpbil upp till en större husbil för flera personer. Att hyra husbil i Stockholm eller en annan Svensk stad är därför helt klart att rekommendera.
 
Även om mer grundläggande modeller helt enkelt erbjuder en plats att sova, så har mer avancerade modeller ofta toaletter, dusch och mycket mer. Det är därför ett högst anpassningsbart alternativ som gör det enkelt att få den semesterupplevelsen som just du är ute efter.

Hur du får ut det mesta från din resa i husbilen

Glöm inte att när du hyr en husbil så är din boplats också är en bil. Ditt tillfälliga hem ska vara så bekvämt att du glömmer att du sover i en bil. Om du inte kan få det faktum ur dina tankar, tänk på hur ditt val kommer att hjälpa dig. Med en husbil så är du flexibel och ledig. Du kan bara sätta dig i förarsätet och börja köra om du vill åka till en ny plats på morgonen. Du har redan allt du behöver.
 

three reindeers grazing grass along the asphalt road; on the road two camper vans are traveling to Nordkapp

Håll ett öppet sinne när du kör bil eller campar. Om något ser intressant ut bör du stanna och kolla in det. Om en annan campare bredvid dig berättar om en fantastisk vandring de gick på dagen innan, kanske du vill stanna längre och prova den. Tillåt dig själv att ha kul med friheten som husbilen ger dig.
 
Även om det kan verka som att du kan bo var som helst i din husbil – trots allt är ditt sovrum på hjul – är det bäst att tänka på var du vill bo innan du hyr husbil i Stockholm eller Göteborg. På en roadtrip måste du kunna följa med strömmen, men du kan undvika mycket stress genom att veta var du ska parkera vid varje steg.
 
Om du inte kan komma på en specifik plan, gör en karta över möjliga platser att stanna längs vägen. När du väl har den här kunskapen kan du ta hur mycket tid du vill på vägen och stanna där det passar bäst. På så vis kan du undvika en hel del onödig stress under resans gång.

Planera dina måltider

Efter en lång dag på leden är det inte kul att gräva igenom en tom kylbox vid 20-tiden. Gör lite förberedelser innan du åker så att du inte behöver gå hungrig eller äter samma måltid tre kvällar i rad. Ta reda på hur många måltider du behöver och vad du vill äta. Kom ihåg att tänka på matförvaringen du kommer att ha, som förmodligen kommer att vara en minikyl eller kylbox, och välj måltider som är lätta att laga över eld, som chili, rostade grönsaksspett eller bakpotatis.

Motorhome by a lake with a camping table

 
Du behöver inte planera exakt vad du ska äta varje dag, men att ha allt klart i husbilen kommer att se till att du inte går och lägger dig hungrig, och att ha några grundläggande frukostingredienser till hands hjälper dig att vakna redo att ta dig an dagens äventyr.
 
Börja din resa med att handla med din måltidsplan och ingredienslistan i handen. Det kan finnas butiker längs vägen, men om du ska till nationalparker eller avlägsna platser med mindre människor vill du se till att du har allt du behöver innan du åker. I samband med att du plockar upp den husbil som du har hyrt, så är det en bra idé att handla grundläggande matvaror.

Ha allemansrätten i åtanke

Alla minns vi allemansrätten, att Svensk natur är för alla så länge som man inte stör. Men visste du att allemansrätten inte gäller för husbil? Du får alltså inte parkera din hyrda husbil på privat mark utan att specifikt få tillstånd från markägaren.
 
Det är dock fritt fram att spendera tiden utanför husbilen i naturen. Det är alltså möjligt att hyra en husbil i Stockholm, köra den till destinationen, parkera den på en närliggande parkering och sedan till fots bege sig djupare in i naturen under dagen och sedan återvända till husbilen på kvällen. Slutligen är det bra att vara medveten om att de allra flesta rastplatser tillåter övernattning i upp till ett dygn, men detta kan variera mellan olika rastplatser.