Bild: Unsplash

Här är de bästa tipsen för att resa billigt – även till Kina

6 mars, 2023

OBS: Artikel presenteras i samarbete med CyberSoup

Vem säger att resande måste vara dyrt? Att upptäcka nya platser behöver inte innebära att din plånbok måste länsas. Här har vi samlat några av de bästa tipsen för dig som vill utforska världen och samtidigt inte behöva länsa sparkontot. Läs vidare för att få inspiration och idéer om hur du kan ta dig runt på ett ekonomiskt sätt.

Hur man planerar en budgetresa

En budgetresa innebär att man planerar sina resa detaljerat. Framförallt när det kommer till utgifter och kostnader. Detta är en bra metod för att fortfarande ha råd att resa, eftersom man inte spenderar pengar på onödiga saker. Här är några tips:

* Boka flygbiljetter och hotell i god tid. Ju tidigare du bokar, desto billigare blir det oftast.


* Undvik att resa under högsäsong då priserna brukar vara högre. Om du inte kan undvika det, försök att boka i god tid.


* Res med mindre charterbolag eller flygbolag som erbjuder lågprisflygningar. Med dessa bolag kan du ofta hitta mycket prisvärda flygresor.


* Var flexibel med resmål och datum. Om du är villig att resa till flera olika städer och byta hotell ofta, kan du spara mycket pengar.

Billiga flygbolag och hotell

Det finns en uppsjö av olika flygbolag som erbjuder billiga flygresor. Om du är flexibel med när du reser och kan tänka dig att flyga på lågtrafikerade dagar eller till mindre populära destinationer – då kan du hitta mycket billiga flygresor. Håll även utkik efter specialerbjudanden och rabatter från flygbolagen.

För att spara in på boende är hostel eller Bed & Breakfast ett bra alternativ. Det finns många mysiga hostels runt om i världen som ändå håller en bra standard.

Billig mat och dryck under resan

* Ofta kan kostnaderna dra iväg under resan när det kommer till mat och dryck. Som tur är finns det massor av sätt att spara in pengar här. Här är några tips för att hitta billig mat och dryck på din budgetresa:

* Leta efter lokala matmarknader och butiker. Dessa har ofta billigare priser än de närmsta turistbutikerna.


* Prova street food. Detta är ett fantastisk sätt att smaka och testa den lokala maten – och priserna är ofta mycket mer budgetvänliga.


* Drick lokalproducerad alkohol. Det är oftast billigare och smakar bättre än internationella märken.


* Ta med snacks, frukt och vatten från hotellet eller som du köpt med från matmarknad. Det hjälper dig att spara pengar och håller dig tillfredsställd mellan de större måltiderna.

* Se till att fånga upp det lokala köket. Det är ofta billigare och smakar bättre än turistmenyerna.

Kinamedias nya artiklar direkt till din inkorg

Gör som 765 andra, prenumerera du med.

Translate article

Kinamedias nya artiklar till din inkorg helt gratis

Gör som 765 andra, prenumerera du med.