Borussia Dortmund vs Chelsea – matchprognos

20 februari, 2023

OBS: Artikeln presenteras i samarbete med 100betz

Den 7 mars möter Borussia Dortmund Chelsea i den första matchen i 1/8-finalen i Champions League. Om du vill ta del av de hetaste detaljerna från tidigare matcher och kolla schemat för andra UCL-matcher kan du besöka https://ggbetaff.com/. Borussia har alltså länge fått ett rykte som ett typiskt tyskt lag, där individuella talanger förbereder sig för Premier League. Ingen satsar på ”Bumblebees” i matcher mot riktiga toppar. Men kan de överträffa Chelsea? Eller kanske kommer den engelska fotbollens gamla gubbar ändå att prestera bättre i den kommande matchen? Låt oss överväga oddsen!

I gruppspelet i Champions League fick Borussia bara två segrar. Men på hemmaplan har Dortmund-laget förbättrats avsevärt sedan 2023 och vunnit alla sex matcher med ett snitt på 2,83 mål.

Det är värt att notera de tyska spelarnas starka fysiska form. Den 19-årige Bellingham har varit bland de tre bästa spelarna när det gäller förväntade mål och assist under de senaste fem matcherna, medan en ung Adeyemi satte hastighetsrekordet i Bundesliga. Brandt och Moukoko ligger nära varandra när det gäller statistik, men den sistnämnde kommer inte att spela mot Chelsea.

Dessutom har Borussia en ganska bra pressförmåga, som är näst bäst efter Bayern München (9,7 PPDA). Dortmundspelarna gjorde 5 förväntade mål på 5 matcher, även om de missade lika många. Men ändå blir ”Bumblebees” gradvis starkare.

Och det är ganska dåligt för Chelsea. Det enda bra som Londonborna har hittills är sina transfereringar. Men förändringarna i lagens sammansättning har också skapat ett antal problem. Det finns så många nykomlingar att Graham Potter inte kan anpassa dem – spelarna kan helt enkelt inte uppnå ett bra lagarbete. Huvudtränaren är mer intresserad av att ge minuter till alla stjärnor än att utveckla en vinnande spelstruktur.

Chelsea är extremt svaga i positionsattacker. Matchen mot West Ham den 11 februari är ett bra bevis på detta. Graham Potter försöker leta efter nya alternativ, efter att ha testat nästan alla spelscheman, vilket återigen påverkar effektiviteten. Slår fruktansvärt hårt.

Gruppens sammansättning

Broja, Pulisic, Kante och Mendy återhämtar sig från skador och kommer inte att kunna hjälpa Chelsea i den kommande matchen. Dessutom kommer Aubameyang, Fofana, Madueke och Badiashile inte heller att delta i Champions League. Men det finns en plats för Mykhailo Mudryk! Graham Potter har stora förhoppningar på den unga ukrainska talangen. Chansen är stor att Mykhailo kommer att dyka upp i startelvan igen eftersom Sterlings deltagande fortfarande är mycket tveksamt. Dessutom är det osannolikt att Chelseafansen får se Zakaria, Kovacic och Koulibaly i matchen.

Borussia led en mycket tung förlust – Moukoko blev lagledare i förväntade mål 2023 men blev tyvärr skadad. Edin Terzic har dock inga andra allvarliga problem med lagets sammansättning. Moray, Camara och Wolf återhämtar sig också från skador, men de är inte nyckelspelare för ”Bumblebee”-fotbollen. Thomas Meunier har återhämtat sig helt och hållet, så kanske får vi se belgaren på planen.

Matchprognos – 1:0

Bookmakers ger en liten fördel till Borussia, och det handlar inte bara om att spela hemma. För det första befinner sig rivalerna i olika stadier av utveckling – Edin Terzics projekt blir starkare för varje dag och Graham Potter har inte ens lagt grunden. Tyskarna presterar bättre som lag och humlornas senaste resultat ser mer lovande ut.

Som matchen mot Manchester City visade är Borussia Dortmund inte rädda för de engelska jättarna. Vi bör dock inte underskatta Londonborna – även de många förlusterna har inte påverkat lagets styrka, och Graham Potters experiment kan lyckas förr eller senare.

Matchen kommer att vara säker, med många individuella dueller och försiktiga passningar, men Borussia Dortmund är på uppgång när det gäller spel och känslor. Därför kan vi förvänta oss en minimal seger för värdarna.

Kinamedias nya artiklar direkt till din inkorg

Gör som 765 andra, prenumerera du med.

Translate article

Kinamedias nya artiklar till din inkorg helt gratis

Gör som 765 andra, prenumerera du med.