Bild: Pexels

Håll dig varm och modemedveten med profilkläder av fleece

2 januari, 2023

OBS: Artikeln presenteras i samarbete med Bazoom

Profilkläder skiljer sig lite från vanliga arbetskläder i det att dem är utformade för marknadsföring och kan användas av både anställda och kunder. Fleece är ett utmärkt material att använda till sina kläder eftersom det inte slits lätt och kan ge ett professionellt intryck. Uppdatera företagets garderob med trendiga fleecetröjor och visa era kunder och anställda att ni är modemedvetna!

Vad är fleece?

Fleece är ett mjukt, lätt och värmande material som ofta används till kläder. Det är gjort av syntetiska fibrer som kan blandas på olika sätt, därför finns det olika typer av fleece.

* Polyesterfleece har den högsta isoleringsförmågan och är dessutom lätt att tvätta och torka.

* Bomullsfleece har bra andningsförmåga men inte lika bra isoleringsegenskaper som de andra typerna av fleece.

* Sherpa fleece är en annan typ av fleece som har ett luddigt, mjukt ytskikt och är mycket varm.

* Micro fleece är en mycket lätt variant av fleece och används ofta i kläder som används till utomhusträning.

Fördelarna med att använda fleece till sina profilkläder

Fleece är ett populärt material att använda då det har flera fördelar. För det första är fleece mycket bekvämt och luftigt, vilket gör att man kan bära det hela dagen utan att känna sig begränsad eller obekväm. Materialet andas bra och håller kroppen varm när temperaturen sjunker. Fleece är även ett slitstarkt material vilket gör att plaggen håller länge. Materialet torkar också snabbare än till exempel bomull, vilket gör att man slipper frysa om man börjar svettas eller om det har regnat.

Potentialen hos fleece som marknadsföringsverktyg

Som företag vill man synas och det finns inget bättre sätt att göra det på än genom profilkläder. Genom att använda fleece som material har man inga begränsningar. Man kan testa olika typer av fleece för att skapa kläder som passar ens egna företag samtidigt som de tilltalar allmänheten. Eftersom materialet varmt och luftigt kan kläderna användas både ute och inne, vilket gör att de syns ännu mer. På grund av detta har fleece med tryck stor potential att bli ett effektivt marknadsföringsverktyg för alla typer av företag.

Rekommendationer för företag som vill köpa profilkläder

Företag som vill köpa fleece som profilkläder bör följa dessa sju rekommendationer:

* Fleece finns i olika storlekar och former, så se till att du väljer en modell som passar din målgrupp.

* Se till att du använder material av högsta kvalitet när du designar dina profilkläder, så att de ser bra ut och håller länge.

* Designa med ditt varumärke i åtanke. Se till att alla element på plagget representerar ditt varumärke på ett tydligt sätt, från logotypen till färgerna och texten på plagget.

* Gör eftersökningar och ta reda på vilka produkter som är populära Några exempel kan vara Performance Fleece Jacket och återvunnen Fleecejacka (dam/herr) från trinityreklam.se.

Så tar man bäst hand om sina fleecekläder steg för steg

För att ta bäst hand om sina fleecekläder rekommenderas det att man följer nedanstående steg:

* Det är alltid bra att kolla tvättlappen för att se vilken typ av fleece plagget är gjort av.

* Tvätta fleece i ljummet eller kallt vatten och använd fläckborttagning om det behövs.

* Använd inte ett strykjärn eftersom fleece är tillverkat av plastfibrer som skadas.

* Fleece torkar snabbt så man behöver bara låta dem lufttorka en stund innan man kan använda dem igen.

Att investera i profilkläder av hög kvalitet är viktigt för att säkerställa att man har bekväma och funktionella plagg som skyddar mot kyla och vind. Fleece är ett utmärkt material för profilkläder eftersom det är lätt, mjukt och andas bra. Det är dessutom ett miljövänligare alternativ eftersom material av hög kvalitet kan tvättas och användas igen flera gånger innan de slutligen måste bytas ut. Detta innebär att man kan spara pengar, marknadsföra sitt företag och bidra till en bättre miljö.

Go toTop