Bild: Pexels

Kinesiska nyåret – fixa den perfekta gåvan!

1 januari, 2023

OBS: Artikeln presenteras i samarbete med Bazoom Group

Det kinesiska nyåret närmar sig! För att fira in det nya året måste man självklart också ge bort den perfekta gåvan. Det finns många olika alternativ att välja mellan, men viktigast av allt är att det ska vara någonting som personen verkligen uppskattar. Kanske är det halsband smycken med gravyr, en bok eller ett traditionellt rött kuvert? Det är också bra att läsa på om vilka traditioner och kulturella betydelser som ligger bakom en gåva. Men oavsett vilken present man väljer att ge bort, är det viktigt att se till att den är personlig och kommer från ens hjärta

Traditioner och kulturella betydelser

Under det kinesiska nyåret är det vanligt att ge presenter till varandra som ett tecken på vänskap och kärlek. Varje present har sin egen symboliska betydelse som representerar lycka, framgång och lång livslängd. Till exempel ger man ofta röda kuvert som symboliserar lycka och godhet. Gåvor som personliga armband med gravyr och halsband med gravyr är också populära presenter, men traditionellt är det en gåva som man ger till en partner och inte en vän.

Skapa personliga och unika gåvor

Personliga smycken är det perfekta alternativet för den som vill skapa en unik gåva. Genom att designa ett smycke själv blir det mer personligt. Ett bokstavshalsband är till exempel perfekt för den som vill ge något personligt men samtidigt minimalistiskt. Man kan också använda olika material som guld eller silver beroende på vad man vill att ens bokstavssmycken ska symbolisera. När man har designat sina bokstavssmycken kan man ge bort dem i fina presentaskar tillsammans med andra traditionella kinesiska gåvor. Dessa personliga smycken kommer garanterat att uppskattas av alla!

Viktiga färger och symboler

Oavsett om man tänker ge bort personliga armband, halsband med gravyr eller bära något själv, är det viktigt att tänka på vilka färger och symboler som passar högtiden. Färgerna som används för att fira detta speciella tillfälle är rött, gult och grönt. Dessa tre färger används ofta tillsammans på kinesiska nyårsfestligheter, såsom dekorationer, mat och kläder. En färg som inte får användas är svart eftersom det representerar döden. Andra vanliga symboler som används under kinesiska nyåret inkluderar draken som representerar styrka och godhet, samt tigern som representerar mod och beskyddande.

Det kinesiska nyåret är en stor högtid som firas med glädje och färgstarka uppvisningar. Det är ett magiskt tillfälle att fira den kinesiska traditionen och välkomna in det nya året. Om du letar efter en speciell gåva till någon som ska fira det Kinesiska nyåret, varför inte ge bort en symbolisk present, till exempel ett bokstavshalsband eller ett armband med gravyr?

Kinamedias nya artiklar direkt till din inkorg

Gör som 765 andra, prenumerera du med.

Translate article

Kinamedias nya artiklar till din inkorg helt gratis

Gör som 765 andra, prenumerera du med.