Hur svenskar klarar inflationen 2022

OBS: Artikeln är skriven av är skriven av Vitalii Chirevko

Det mesta i världen har blivit dyrare och med detta kommer också det faktum att de allra flesta familjer måste se över sina utgifter. Detta gäller även i Sverige som upplever en allt högre inflation och där räntorna förväntas höjas ytterligare.

Inflationstakten i Sverige

Enligt en färsk rapport från Trading Economics steg Sveriges årliga inflation till 10,9 % i oktober 2022, upp från 10,8 % föregående månad, men under marknadens förväntningar på en ökning med 11,1 %. Denna inflationstakt är den högsta sedan februari 1991.

Den största prisökningen noterades för:

* mat och alkoholfria drycker (17,2 %),
* transporter (11,5 %),
* möbler och hushållsartiklar (15,0 %).

Att det fortfarande finns saker man behöver är ju ett faktum, men det gäller att planera för att kunna köpa dem på ett smartare sätt. Hela 80% av alla svenska hushåll anger i undersökningar att de förväntar sig behöva spara på olika sätt under de kommande månaderna. Detta visar att behovet av att få veta mer om hur man kan göra detta är stort.

Inflation ökar populariteten för onlineshopping

Onlineshoppingen skjuter i höjden. En färsk Statista-rapport bevisar detta. Hela 75% av människor mellan 18 – 55 år anger att de hellre handlar online än i fysisk butik idag. Detta är en ökning med nästan 15% under de senaste fem åren.

En av de faktorer som gör att människor oftast sparar pengar genom att köpa varor online är då dessa butiker kan köpa in varor billigt och vanligtvis i större volymer. Detta betyder i sin tur att det blir billigare att handla varan för dig som kund, till skillnad från om du istället hade handlat den i en fysisk butik. Vare sig det handlar om en Jotex rabattkod eller någonting för en helt annan onlinebutik så kommer du att vinna mycket på att använda sådana. Oavsett om du vill handla inredning till en högtid med en Newport rabattkod eller något annat så slipper du ju också betala företagets kostnader för sin hyra av en dyr butikslokal till exempel. Detta är ett val som allt fler satsar på.

Sist men inte minst kan människor också spara pengar på att handla online år 2022, inte bara med en Soffadirekt rabattkod: https://promo-codes.se/rabattkoder/soffadirekt som denna utan även på andra platser eftersom onlinebutiker tenderar att erbjuda sina kunder fler rea-kampanjer som gör att man sparar på att handla där istället för i fysisk butik.

Således har inflationen bidragit till nästa utvecklings-våg av onlinehandel. Varför betala mer och lägga tid på att gå till fysiska butiker när du kan få de varor du behöver till bra priser och då detta är den bästa lösningen för de flesta familjer som vill handla på bästa möjliga sätt i en tid då det är viktigare än någonsin att balansera sina inkomster och utgifter.