Bild: Pixabay

Kinesisk matlagningskurs i Kina

OBS: Artikeln presenteras i samarbete med Bazoom Group

Ett av de bästa sätten att lära sig om en kultur är genom maten. Och finns det något bättre sätt att lära sig om den kinesiska kulturen än att gå en kurs i kinesisk matlagning i Kina? I den här artikeln berättar vi allt om hur du hittar och anmäler dig till en kinesisk matlagningskurs, samt vad du kan förvänta dig att lära dig under din tid i Kina.

Så varför ska du ta en kinesisk matlagningskurs? För det första är det ett utmärkt sätt att fördjupa sig i den lokala kulturen. Du kommer att lära dig om de olika metoderna för kinesisk matlagning, samt få smaka på några autentiska rätter. Dessutom är det ett utmärkt sätt att träffa nya människor och få vänner medan du är i Kina. Var du än befinner dig kan du alltid spela på svenska casinon med bankid och njuta av den upplevelsen också.

Var hittar du en kinesisk matlagningskurs?

Så hur gör man för att hitta och anmäla sig till en kinesisk matlagningskurs? Det bästa sättet att börja är att fråga runt. Prata med dina vänner, din familj och dina arbetskamrater som har varit i Kina eller som har kinesiska vänner. De kanske känner till någon som erbjuder matlagningskurser. Du kan också kolla in online forum och webbplatser som ägnar sig åt resor i Kina. När du har hittat några potentiella kurser är det dags att ta kontakt med instruktörerna och fråga om deras kurser.

När du går en kinesisk matlagningskurs finns det några saker du kan förvänta dig att lära dig. För det första kommer du att lära dig om de olika metoderna för kinesisk matlagning, som röran, ångkokning och djup kokning. Du får också lära dig mer om traditionella kinesiska ingredienser som sojasås, risvin och ingefära. Dessutom får du troligen några tips om hur du kan tillaga dina egna kinesiska rätter. Och självklart får du äta lite utsökt mat!

Middag med en kinesisk familj

När det gäller etikett vid en middag finns det några viktiga skillnader mellan kinesiska och västerländska kulturer. Den kanske mest uppenbara skillnaden är att man i Kina vanligtvis äter tillsammans vid stora runda bord och ofta delar rätter i familjestil, medan man i västvärlden vanligtvis äter enskilda måltider.

En annan viktig skillnad är att det i Kina anses oartigt att börja äta innan alla vid bordet har blivit serverade. Därför är det vanligt att man väntar på att värden eller den äldsta personen vid bordet ska ge tecken att börja innan man börjar äta.

I Kina anses det dessutom vara korrekt att hålla ätpinnarna snyggt instoppade i risskålen när man inte använder dem, medan det i västvärlden är vanligare att helt enkelt lägg dem på bordet.