Bild: Pixabay

Funderat på att studera kinesiska?

OBS: Artikeln presenteras i samarbete med Bazoom Group

En av anledningarna till att du vill studera det kinesiska språket är att det kan hjälpa dig att bättre förstå Kinas kultur och historia. Att lära sig kinesiska kan dessutom hjälpa dig vid affärer eller resor i Kina. Att kunna tala språket kan dessutom vara en värdefull färdighet att ha med i ditt CV. Oavsett vilken motivation du har för att vilja lära dig kinesiska finns det några olika sätt att gå tillväga för att studera språket.

Ett alternativ är att ta lektioner vid en lokal högskola eller ett lokalt universitet. Då får du tillgång till en kvalificerad lärare som kan hjälpa dig att lära dig korrekt uttal och grammatik. Dessutom erbjuder de flesta klasser på högskolenivå också möjligheter att öva på att tala och skriva kinesiska tillsammans med andra studenter. Om du inte har tid att gå på lektioner på plats finns det också online-kurser som kan vara praktiska och flexibla. Då kan du ta små pauser från studierna och varva ner och spela på www.casino-swish.com.

Att tänka på om du funderar på att studera kinesiska på universitetet

* Se till att du väljer ett bra program. Det finns många olika program, så gör din research och se till att du väljer ett som passar dig.

* Var inte rädd för att ta hjälp. Om du har problem med språket ska du inte vara rädd för att be om hjälp från dina lärare eller klasskamrater.

* Ha realistiska förväntningar. Att lära sig ett nytt språk är alltid en utmaning, så förvänta dig inte att bli flytande över en natt. Ha tålamod och fokusera att lära dig så mycket som möjligt.

* Få ut det mesta av din tid i Kina. Förutom att studera ska du försöka resa och uppleva så mycket som möjligt av landet. Detta kommer att hjälpa dig att lära dig mer om kulturen och göra din upplevelse ännu roligare.

Andra sätt att lära sig kinesiska

Ett annat sätt att lära sig kinesiska är att använda självstudiematerial som läroböcker, arbetsböcker och ljudlektioner. Detta kan vara ett bra alternativ om du redan är bekant med vissa grundläggande begrepp i språket och bara behöver fräscha upp dina kunskaper. Det är dock viktigt att se till att du hittar kvalitetsmaterial som är lämpligt för din inlärningsnivå, eftersom vissa resurser kan vara för svåra eller överväldigande för nybörjare.

Fördjupa sig i språket genom att titta på kinesiska filmer, tv-program och läsa kinesiska böcker och tidskrifter. Denna metod är inte en lika strukturerad inlärningsupplevelse som att ta lektioner, men det kan vara ett roligt och effektivt sätt att gradvis lära sig nytt ordförråd och ny grammatik. Dessutom får du uppleva den kinesiska kulturen på nära håll när du lär dig om landet och dess folk genom populära medier.