Bild: Pixabay

CBD olja blir allt mer populärt i Kina

OBS: Artikeln presenteras i samarbete med Bazoom

På flera håll i världen blir det allt mer populärt att använda sig av CBD olja, då den har visat sig ha flera fördelar för hälsan. CBD som en beståndsdel i olika läkemedel är ingen nyhet i Kina. Däremot blir det allt mer populärt att använda sig av CBD som olja eller i form av kapslar.

Går att köpa i Sverige

I Kina har det odlats hampa sedan tusentals år tillbaka och de har använt sig av den på olika sätt genom åren. Olika delar av växten har använts för till exempel produktion av papper, textilier och naturläkemedel. På senare år har det dock tagits fram allt mer naturläkemedel för att exempelvis lindra smärta, behandla sjukdomar och stärka immunförsvaret.

Av många ses det som ett naturläkemedel och det går även att köpa CBD olja i Sverige, men reglerna på innehållet skiljer sig mellan länderna. Det beror på att hampan innehar ämnet THC, som kan ge berusande effekter. CBD olja som inte är helt THC-fria klassas som narkotika i Sverige.

Naturläkemedel på flera sätt

Kina är idag världsledande tillverkare av hampa och olika produkter med delar av denna växt ökar i popularitet i Kina. CBD olja anses fungera som naturläkemedel både på insidan och utsidan av kroppen. Forskning har visat att CBD olja kan hjälpa mot bland annat sömnsvårigheter, för att lindra smärta och att stärka immunförsvaret.

Dessutom används den i olika kosmetiska produkter, bland annat för att hampan innehåller höga andelar av vitaminer och mineraler. Men det är inte enbart för de många hälsosamma faktorerna som den har blivit så populär. Utan även för att det har visat sig att CBD olja inte ger väsentliga bieffekter.

Användningen av CBD olja som en form av kosttillskott ökar alltmer i Kina och på många andra delar i världen. Det allt mer ökade intresset kan man även se på den ökade mängden av bloggar och dylikt som skriver om CBD. Till exempel webbsidor som lägger ut recept på olika bakverk, ansiktsmasker och annat som innehåller CBD olja.

Cannabis som medicin i tusentals år

CBD som står för cannabidiol, är en av flera substanser man kan få fram från hampaplantan. Hampa kallas även för cannabis, men detta namn kopplas ofta samman med produkter som ger en berusande effekt. Däremot har cannabis använts som en form av läkemedel i Kina flera år, tusentals år tillbaka.

Att använda sig av cannabis som medicin har inte enbart varit populärt i Kina genom åren, men i Kina har hampan odlats i tusentals år. Olika delar har tagits tillvara för att tillverka andra produkter än just medicinska produkter. För att använda sig av växten i medicinskt syfte har det även tagits tillvara av växtens olika delar och det är inte alltid som det har märkts av vare sig berusande effekter, hälsosamma eller bieffekter.