Sex tips för långsiktig investeringsframgång

OBS: Artikel presenteras i samarbete med Intseo Media

Banksparkonton erbjuder för närvarande ynka räntor. Om du lägger lämna alla dina pengar i banker bör det vara säkert men kommer inte att växa mycket. Aktiemarknaden erbjuder mycket mer intressant avkastning men på grund av riskmomentet undviker många det. Ännu värre kan de komma in på marknaden i toppen och sedan sälja ut senare i botten. Här är några enkla regler som hjälper dig att navigera på marknaden och bygga en stor aktieportfölj över en lång period.

1. Diversifiera

Sprid dina risker genom att investera i ett antal aktier på olika marknader och i fonder, obligationer och andra instrument. En bra regel är att ingen aktie eller annan investering bör vara mer än 10% av din totala portfölj. Investera i olika geografiska områden som USA, Europa, Asien och tillväxtmarknader. Diversifiera till fastighetsfonder, råvarufonder och hedgefonder. Detta bör ge dig skydd mot en kollaps i en viss sektor.

2. Gör din forskning

Ta råd från olika källor. Investera i några företag vars produkter och strategier du gillar. Det finns en mängd jämförelsesajter och andra resurser på internet som hjälper dig att analysera och förstå investeringar. Tidigare resultat är ingen garanti för framtida resultat, men jag skulle generellt sett föredra att välja en fond eller aktiefond som har presterat starkt under de senaste två åren och som erbjuder låga förvaltningsavgifter.

3. Kör stjärnorna och sälj hundarna

Övervaka dina investeringar och jämför deras resultat mot marknadsindex. Om några av dina innehav går bra så är frestelsen att tjäna pengar och ta en vinst. Det verkar naturligt men om du är i det här spelet på lång sikt vill du ha investeringar som växer på lång sikt så när du hittar vinnare värna om och behålla dem. Å andra sidan bör du lämna de hundar som avsevärt underpresterar på marknaden.

Frestelsen är att hålla fast vid dem i hopp om en återhämtning eller ännu värre för att öka ditt innehav till det lägre priset. Detta är generellt sett en dålig strategi och det är säkrare att ta en liten tidig förlust snarare än en stor senare. Kläng dig inte fast i aktier av känslomässiga skäl. Sälj hundarna och spring med stjärnorna.

4. Återinvestera utdelningar

En förvånansvärt stor del av den totala tillväxten i de flesta portföljer kommer från återinvesterade utdelningar snarare än i appreciering av aktiekurserna. En avkastning på 3 % kan verka liten men över en period gör det stor skillnad. Välj några investeringar med en gedigen historia av utdelningar och använd dem som barlast i ditt skepp.

Eller så kanske du vill göra större vinster genom att spendera vinsten från investeringarna på investeringar med högre risk, såsom handel med binära optioner. Det är faktiskt en sorts chansning, men vissa investerare tjänar enorma summor pengar på detta sätt. Det är inte världens undergång för dig då du riskerar pengarna du tjänar på investeringar, det värsta som kan hända är att din portfölj förblir stabil, det vill säga inte ökar.

Med handel med binära optioner kan du få vinsten du tjänar på lågriskinvesteringar under åren på några minuter. Detta är en mycket riskabel typ av investering som kräver erfarenhet av investeringar. Om du funderar på att göra en investering som handel med binära optioner, besök webbplatsen genom att klicka här.

5. Var kontrarisk

Detta råd är mycket lättare att ge än att observera. När börsen är låg köp aktier. När börsen är hög sälj dina sämst presterande aktier och köp andra investeringar som fastigheter eller obligationer.

6. Ta den långa utsikten

Du är i detta på lång sikt så gör inte frekventa affärer – provisionen kommer att tära på dina pengar. Följ inte modeflugor och mode. Diversifiera på ett vettigt sätt. Få inte panik när marknader ibland kraschar – det här är köpmöjligheter för de modiga.

Var äntligen beredd att sälja när du så småningom behöver pengarna. Du investerade det för att bygga ekonomisk trygghet för dig och din familj så det är bättre att använda det när det behövs snarare än att snåla med för att bli den rikaste mannen på kyrkogården.