Mästerskap 2022 blir något extra

OBS: Artikeln presenteras i samarbete med Worldwide Affiliation Services

Tack vare pandemin så har vi fått se flera turneringar och mästerskap bli uppskjutna. Det har gjort att det år 2022 blir något alldeles galet då bland annat Sim-VM, Friidrotts-VM och Fotbolls-EM för damer ska avgöras efter att egentligen varit avsedda för 2020 och 2021. Dessutom är det ett VM-år för herrar samtidigt som det också redan varit ett OS i Peking. Därmed kommer även den andra halvan av 2022 att bli fantastisk när det kommer till mästerskap.

Ishockey-VM väntar i maj

Hos svenskaspelsidor.eu finns det massor av information om Hockey-VM som avgörs i maj. Sverige kommer ha flera NHL-spelare tillgängliga vilket borde innebära att det kan bli ett mästerskap där Tre Kronor går långt. Framförallt med tanke på att NHL-spelarna är många samtidigt som Ryssland är avstängda vilket gör att det bara är Kanada, USA och Finland som är reella hot. Det blir oavsett vilket ett intressant mästerskap att upptäcka.

Fotbolls-VM för herrar i Qatar

Den som vill ha flest odds hos spelbolag i Sverige bör vara extra vaksamma under VM för herrar i fotboll. Det finns ingen turnering som har fler odds tillgängliga än just fotbolls-VM. Mästerskapet kommer att avgöras i Qatar men varken Kina eller Sverige finns med. Kina har lyckats kvalificera sig till ett VM vilket var 2022. Då blev det förlust mot Brasilien, Costa Rica och Turkiet med noll gjorda mål framåt och nio insläppta. Men vad gäller betting under VM 2022 kommer det vara något extraordinärt för alla parter.

Fotbolls-EM för damer

Europamästerskapet i fotboll för damer skulle ha spelats 2021. Men nu blir det istället ett slutspel sommaren 2022. Sverige tog brons i VM senast samt nådde OS-final förra sommaren men förlorade på straffar. Därför är det extra intressant ur ett svenskt perspektiv med EM 2022. Kan Sverige äntligen ta guld eller hur kommer det att sluta? Räkna med ett spännande mästerskap i alla fall.

Dubbla mästerskap i Friidrott

VM är uppskjutet och ska avgöras samma år som EM. Därmed blir det dubbla mästerskap i Friidrott under 2022. Det väntar VM i juli och EM i augusti. Förhoppningsvis kan det bli roliga mästerskap med mycket spänning och fullsatta läktare. OS i Friidrott senast var inte så spännande när läktarna gapade tomma. Får vi se många svenska och kinesiska medaljer under VM?

Dubbla mästerskap i simning

Precis som vi får uppleva dubbla mästerskap i Friidrott blir det också något extra när det kommer till simning. Det ska avgöras ett Sim-VM i maj samtidigt som EM går av stapeln i augusti. Därmed kommer alla simfans att ha ett väldigt underhållande år. Det blir ett VM utan Sun Yang som vunnit tre OS-guld och 11 VM-guld. Detta då han är avstängd på grund av dopning i totalt fyra år. Från början skulle avstängningen gälla i åtta år men 2021 beslutades att ändra till fyra år. Därför gäller det att hoppas att någon annan kines kliver fram och vinner VM-guld. Det finns helt klart möjligheter för Kina att kunna plocka medaljer precis som för Sverige.