E-sport fortsätter att växa under andra halvan av 2022

OBS: Artikeln presenteras i samarbete med Worldwide Affiliation Services

Efter två år med pandemin är det 2022 som ska bli det stora året för e-sporten. Det väntar massor av intressanta matcher och turneringar inom 2022 och det kan bli något alldeles extra. Nu kan vi äntligen få se publik på de stora arenorna och inte bara streaming där lagens spelare befinner sig på olika platser. Det finns massor av spännande som sker i League of Legends, CS:GO, Dota 2 och alla andra e-sporter som VALORANT. Vi räknar med att 2022 blir något alldeles extra.

League of Legends är det mest populära alternativet

När det kommer till esport finns det inget som växer lika snabbt eller är lika populärt som League of Legends. Spelet sägs fortsätta växa i Kina och övriga världen. Senaste finalen i League of Legends World Championship lockade 73 miljoner åskådare. Det är 60% mer än vad som var fallet året innan vilket visar på vilken sensationell tillväxt som e-sporten haft.

För den som gillar att läsa mer om League of Legends är esportbetting.biz den perfekta sidan. Där finns det massor av information om odds på LoL och de andra e-sporterna. Får vi se ännu större publiksiffror under 2022 på League of Legends? Mycket talar för detta.

Dota 2 fortsätter att ge enorma vinster

För de som gillar Dota 2 kommer det finnas många anledningar till att följa e-sporten under 2022. Prispoolen i Dota 2 är spektakulär. Under 2021 delades mer än $40 miljoner ut, vilket inte bara är ett rekord för Dota 2 utan för hela branschen inom e-sport generellt. Det förväntas fortsätta under andra halvan under 2022 vilket säkerligen kommer att bli något extra då spänningen stiger kring mästerskapen.

CS:GO har också ökad tillväxt

Det spelar ingen roll vilket land av Sverige, Norge eller Kina som du befinner dig i. CS:GO fortsätter att växa och det med besked. Visst, VALORANT närmar sig med stormsteg men det finns en tillräckligt stor skara fans inom CS:GO för att det ska fortsätta att vara omåttligt populärt. Detta märks inte minst på plattformar som erbjuder streaming som exempelvis Twitch. Det finns oerhört mycket att upptäcka inom CS:GO under året.

VALORANT ökar rejält

VALORANT har inte längre någon smekmånad men det innebär inte att tillväxten avtar, snarare tvärtom. Detta spel går in i sitt andra år av officiella tävlingar och vi börjar se ett gäng proffs etablera sig toppen. Mycket tyder på att VALORANT kommer att bli nästa riktigt stora e-sport då vi fått se en enorm utveckling på kort tid. Den har redan blivit global och det lär inte minska i intresse.

När kommer Overwatch 2?

Det var två år sedan som det blev officiellt att Overwatch 2 skulle lanseras. Men vi väntar fortfarande på det nya spelet. Annars lär det intresset fortsätta gå neråt. Faktum är att det var 50 000 färre tittare på den stora finalen av säsongen 2021 jämfört med 2020 vilket var cirka en fjärdedel av alla åskådare. Med Overwatch 2 lär intresset ta fart igen men fram tills dess lär intresset avta.