Bordtennis är en sport som växer bland oddsen

OBS: Artikeln presenteras i samarbete med Worldwide Affiliation Services

Det är ingen hemlighet att Kina är en bordtennis-nation utöver det vanliga. Tittar på vi på VM i bordtennis har Kina vunnit herrarnas singel varje VM sedan 2005. De brukar också ta hem dubbeln för herrar även om Sverige lyckades vinna dubbeln VM 2021. Även bland damerna är det stor dominans från Kina med VM-guld varje mästerskap sedan 1995. I dubbel för damer får vi backa till 1987 för att hitta en vinnare utanför Kina.

Betting på bordtennis växer

Sverige är också en nation som har stolt historia kring bordtennis. Detta märks också bland oddsen då många gillar betting på bordtennis. Faktum är att det också inom betting i Norge ökar med bordtennis.

Bordtennis är en bra sport för odds eftersom det alltid blir en vinnare. En match kan inte sluta oavgjort. Dessutom finns det väldigt många spännande marknader att upptäcka inom bordtennis. Du kan betta på hur det ska gå, d.v.s vinnaren. Men det finns också odds att upptäcka på antalet set som en av spelarna vinner med eller över/under antal poäng i en match eller ett set.

Sverige har en stolt historia

Sverige har också en lång och stolt historia kring bordtennis. Världens bästa spelare genom tiderna anses av många vara JO Waldner. Han är en av de mest kända personerna i Kina och har vunnit såväl VM-guld som OS-guld. Även Jörgen Persson är en spelare som vunnit det mesta som går att vinna.

2019 gick Mattias Falck hela vägen till finalen men föll mot Ma Long i finalen. 2021 vann Sverige faktiskt Vm-guldet i dubbeln vilket visar att Sverige kanske är på gång tillbaka till världseliten. Men det fortfarande en lång väg klar till Kinas meriter inom pingisen.

Kina är överlägsna på alla sätt och vis

Tittar vi på medaljligan i bordtennis för lag på herrsidan är det oerhörd stor dominans från Kina. De har 21 guld och 5 silver att jämföra med Sveriges 5 guld och 5 silver. Tittar vi på damerna är det identiska siffror med 21 guld och 5 silver. Sverige har faktiskt aldrig tagit en medalj på damsidan vilket är lite sorgligt.

Frågan är hur det går i VM 2022 för Kina. Efter tio års dominans vann Sverige sitt första VM-guld på 30 år i herrarnas dubbel. Mycket tyder dock på att Kina kommer kunna vinna ett VM-guld 2022. Men det kan bli jämnt då Sverige har kommit tillbaka och börjat hota allt mer inom pingisens värld.

Så får du ut mer av din betting på pingis

Många spelare väljer att ta emot bettingbonusar för att få ut mer av sin betting. Då får man ut mer av sin betting på bordtennis med mer pengar att spela för. Det finns många olika bonusar att upptäcka inom pingisen. Bland annat kan du njuta av en insättningsbonus men också boostade odds på utvalda matcher inom bordtennis. Kom dock ihåg att det endast är tillåtet med en bonus per spelare och licens hos svenska spelbolag.