Svenska fotbollsspelare i Kina

OBS: Artikel presenteras i samarbete med Worldwide Affiliation Services

Den kinesiska fotbollsligan är en fotbollsliga som fortsätter att växa och i dagsläget hittar vi inte mindre än två svenska spelare i den Kinesiska Superligan. Den enda är Marcus Danielson som etablerat sig rejält medan Sam Larsson och beslutat sig för att spela här. Det är inte omöjligt att allt fler spelare väljer att ta resan till Kina, mycket tack vare de ekonomiska fördelarna som det innebär att vara utlandsproffs i landet.

Marcus Danielson tillhör Dalian Professional

Det var inte många som hade lagt ett bet på att Marcus Danielson skulle ta resan från Djurgården till Kina. Men 2020 blev han köpt av Dalian Professional vilket innebar att försvararen fick ett rejält kontrakt. Danielson är nu inne på sin tredje säsong för Dalian Professional men på grund av pandemin har det inte blivit alltför många matcher. Men Danielson är ordinarie och har så varit frekvent. Frågan är vart mittbacken vänder sig efter Dalian. Det har ryktats om en återkomst till Djurgårdens IF.

Sam Larsson tillhör också Dalian Professional

Den 29-årige vänsteryttern har gjort fyra landskamper för Sverige och 1 mål. Efter att ha slagit igenom i IFK Göteborg blev Sam Larsson värvad av Heerenveen 2014. Där gick det väldigt bra i tre säsonger vilket ledde till att Feyenoord köpte honom för €5 miljoner. År 2020 gick flytten till DL Pro. Men nu när han inte längre tillhör klubben är frågan vart det bär av härnäst?

Betta på kinesiska fotbollsligan

Det finns idag utmärkta förutsättningar för online betting på den Kinesiska Superligan. Redan innan säsongen finns det möjlighet att placera odds för den som vill detta. Du kan oddsa på vem som vinner skytteligan eller vilket lag som tar hem titeln. Det finns helt enkelt en värld för dig att upptäcka av långtidsspel.

När säsongen väl drar igång finns det ännu fler alternativ. Varje match är tillgänglig med pre game odds och live betting. Oavsett vad du föredrar finns det massor av alternativ att upptäcka. Det är något som vi verkligen tror att du kommer att uppskatta hos de svenska spelbolagen.

Andra stjärnor i Chinese Super League

Det finns många andra stjärnor som tillhört Chinese Super League. Den bäst betalde av de alla var Oscar när han i toppen av sin karriär valde att skriva på för Shanghai SIPG. Han hade en framgångsrik karriär i Chelsea men valde att skriva på Shanghai SIPG.

Bakambu är en annan stjärna som fick bra med pengar när han valde att spela för Beijing Guoan. Även Hulk är en spelare som valt att spela för ligan i Kina för samma klubb som Oscar nämligen Shanghai SIPG.

Marek Hamsik tillhör inte längre den kinesiska ligan men när han gick dit efter sin enorma framgång i Napoli var det många som fick upp intresset. Hamsik har också spelat för IFK Göteborg en kort sejour i Allsvenskan.

Flera andra exempel

Det finns flera andra exempel på spelare som spelat för Chinese Super League. AC Milans gamla stjärna Stephan El Shaarawy är ett sådant exempel. Även Paulinho som gjort det bra i Guangzhou Evergrande har imponerat. Detsamma gäller legendaren Fellaini som tillhört både Everton och Manchester United.

Även Eder, Arnautovic, Alex Teixeira, Elkeson, Talisca, Salomón Rondón och Moussa Dembele har spelat för kinesiska klubbar. Det vore inte förvånande om fler väljer att att spela för den kinesiska superligan som idag består av 18 lag.

Dalian Shide är det lag som vunnit ligan flest gånger med sina 8 titlar. Vem som vinner nästa säsong återstår dock att se men det blir helt klart så att allt fler väljer att följa Chinese Super League tack vare alla de stjärnor som finns på plats idag.