Lång intervju med mig om övervakning och repression i Kina med svensk podcast

25 oktober, 2019

Det verkar hag gått inflation i podcast i Sverige. Bara den senaste månaden har jag fått förfrågningar från tre stycken podcast om att medverka genom att tala om Kina, vilket jag mer än gärna gör.

Först ut att publicera en intervju med mig denna månad blev under gårdagen podcasten Amerikanska nyhetsanalyser. Det är en konservativ podcast som främst fokuserar på USA, men även ibland tar upp andra ämnen som värden Ronie Berggren finner relevanta.

Nyligen kontaktade han mig med en förfrågan att prata om övervakning i Kina, med fokus på det system för social kreditvärdighet som landets myndigheter håller på att etablera för att betygssätta varje medborgare.

Samtalet kom dock att berör fler saker än så. Under drygt en och en halv timme talade vi även om Xinjiang, Hongkong, utländska företag som viker sig för krav från Kinas regim och mycket mer.

Lyssna på hela samtalet direkt via spelaren nedan, eller om via Amerikanska nyhetsanalysers hemsida om spelaren nedan inte dyker upp i den webbläsare.

Det är intressant att varje gång man blir intervjuad om Kina, antingen i en podcast eller i andra sammanhang, så pågår samtalet mycket längre och innefattar ofta även fler ämnen än vad som från början var tanken.

Detta tyder givetvis på en stor nyfikenhet kring Kina, som framför allt har börjat växa under de senaste två åren ungefär. Bidra gärna att stimulera denna nyfikenhet ytterligare genom att dela denna podcast med vänner och bekanta.

Go toTop