Tidigare i år reste jag runt i Papua Nya Guinea, ett av de märkligaste länderna jag någonsin besökt. Människan har bebott denna slående vackra ö i cirka 50 000 år. Ändå var stora delar av nationen helt avskuren inte bara från omvärlden, utan även från angränsande provinser, till för bara någon generation sedan.
Huvudstaden Port Moresby är än i dag så outvecklad och plågad av brottslighet att myndigheterna tvingats hyra in ett kryssningsfartyg för att ta emot och garantera säkerheten för delegaterna under årets APEC-möte.
Samtidigt bor 87 procent av befolkningen fortfarande i småbyar, varav många endast kan nås med helikopter. Många av de mest isolerade områdena av Papua Nya Guinea ligger på dess högland, där jag också spenderade nästan all tid under min resa.
Höglandet är är värld av urgamla traditioner, andetro och svart magi. Befolkningen är känd som konservativ och stolt, utan planer på att ge upp mångtusenåriga bruk och sedvänjor.
På Papua Nya Guineas högland definierar sig befolkningen inte främst med sin nation utan med sin stam, vilken alltid har en säregen kultur och ofta även ett eget språk.
Se nedan några bilder från fyra av dessa stammar som jag besökte under min rundtur i landet. Bilderna kan också ses i större upplösning via Flickr.
Polygami är fortfarande vanligt i Papua Nya Guinea. Här en bychef på höglandet med sina tre fruar.
En ung pojke från en stam vid namn Asaro Mudmen. Här med sin första personliga lermask, med vilken han kommer föra vidare förfädernas krigsmundering.
En man från Huli-folket förbereder sig att utföra en av stammens urgamla ceremoniella danser. Stammen kallas Huli Wigmen, då deras stora hattar är gjorda av äkta hår.
En av bychefens fruar i full utsmyckning.
En pojke från Huli-folket sticker för dagen ut i sin traditionella utstyrsel i den isolerade hembyn på Papua Nya Guineas högland.
En av de äldre medlemmarna i den Asaro-by jag besökte, som levt genom hårda tider av svält och stamkrig.
Det är oklart vad denna man röker, men marijuana växer vilt på stora delar av Papua Nya Guineas högland.
Asaro Mudmen började bära sina masker efter att de vunnit en strid mot en annan stam som förskräckt flydde fältet när krigarna dök upp från sin gömda position i ett träsk. Slammet från träsket fick männen att se ut som andar. Ett rykte som sedan dess förevigats med hjälp av dessa lermasker.
Ytterligare en av bychefens fruar. Tänderna är missfärgade efter att ha tuggat betelnöt, en växt vars nötter ger ett amfetaminliknande rus.
Ung Huli Wigman i tryggt beskydd av sina familjemedlemmars starka armar.
En äldre Asaro Mudman förpassar stammens uråldriga traditioner till sitt barnbarn.
Krigare från en stam i närheten av Mount Hagen, den största staden på Papua Nya Guineas högland.