TV-intervju med mig om Taiwan, visum och Kinas utveckling

För ett tag sedan var Lars Ströman, politisk redaktör för Nerikes Allehanda, på besök i Taiwan. Under hans resa träffades vi för en lunch, och Ströman passade på att göra en intervju med mig för såväl tidning som webb-tv.

I helgen publicerades således artikeln ”Lars Ströman i Taiwan: Jojje Olsson blev utslängd från Kina – fick inte ens hämta sina tillhörigheter” på tidningens ledarsida, tillsammans med en kort videointervju.

Där beskrivs situationen med mitt visum, men artikeln har också en viss lokal förankring i och med en kort diskussion om faktumet att Örebro har en så kallad ”vänort” i kinesiska Yantai.

I dag publicerade Ströman även den fullständiga videointervjun med mig på sin blogg Taiwan-bloggen. Den är drygt tretton minuter lång och kan även ses här nedan:

Senare denna vecka kommer ytterligare en intervju med mig som är över en timme lång. Den genomfördes nu i helgen av Journalistförbundets ordförande Jonas Nordling, och kommer utgöra nästa avsnitt av Journalistpodden. Länk kommer då givetvis här på InBeijing.