TV-intervju med mig om Taiwan, visum och Kinas utveckling

15 maj, 2018

För ett tag sedan var Lars Ströman, politisk redaktör för Nerikes Allehanda, på besök i Taiwan. Under hans resa träffades vi för en lunch, och Ströman passade på att göra en intervju med mig för såväl tidning som webb-tv.

I helgen publicerades således artikeln ”Lars Ströman i Taiwan: Jojje Olsson blev utslängd från Kina – fick inte ens hämta sina tillhörigheter” på tidningens ledarsida, tillsammans med en kort videointervju.

Där beskrivs situationen med mitt visum, men artikeln har också en viss lokal förankring i och med en kort diskussion om faktumet att Örebro har en så kallad ”vänort” i kinesiska Yantai.

I dag publicerade Ströman även den fullständiga videointervjun med mig på sin blogg Taiwan-bloggen. Den är drygt tretton minuter lång och kan även ses här nedan:

Senare denna vecka kommer ytterligare en intervju med mig som är över en timme lång. Den genomfördes nu i helgen av Journalistförbundets ordförande Jonas Nordling, och kommer utgöra nästa avsnitt av Journalistpodden. Länk kommer då givetvis här på InBeijing.

Kinamedias nya artiklar direkt till din inkorg

Gör som 765 andra, prenumerera du med.

Translate article

Kinamedias nya artiklar till din inkorg helt gratis

Gör som 765 andra, prenumerera du med.