Läs ”Det nya Kina” gratis via Storytel

Min förra bok ”Det nya Kina – den repressiva stormakten” (2016) fick aldrig samma genomslag som ”De kidnappade Kinasvenskarna”, och bidrog heller inte till debatt kring Kina på det vis jag hade hoppats.

I den mån ”Det nya Kina” uppmärksammades, var det nästan alltid med en brasklapp om att bokens innehåll var för negativt. Kunde det verkligen vara så illa ställt med rättigheter i Kina? Gick verkligen utvecklingen åt fel håll på alla de vis som jag lade fram, eller hade jag någon sorts agenda med texten? Gick det alls att lita på vad jag skrev?

Utvecklingen i Kina sedan boken släpptes sommaren 2016 visar – tyvärr – att kritikerna hade fel. Repressionen och maktcentraliseringen kring Xi Jinping har sedan dess tilltagit i en takt som till och med jag finner häpnadsväckande.

Det var därför synd att ”Det nya Kina” inte nådde fler läsare. För i grunden är det en längre och mer noggrann redogörelse för Kinas utveckling i modern tid, än vad min nya bok ”De kidnappade Kinasvenskarna” är. Det ges mer utrymme för såväl detaljer som historiska paralleller.

Nu finns det dock en möjlighet för alla med Kinaintresse att läsa ”Det nya Kina” helt gratis som e-bok via Storytel. Boken har nämligen precis börjat erbjudas via Storytel, som samtidigt nu också har en kampanj där nya användare får testa tjänsten i 14 dagar utan avgift.

Så, för att läsa min förra bok gratis via Storytel, gör på följande vis:

1) Klicka här för att komma till ”Det nya Kina” på Storytels hemsida. Sidan ser ut på följande vis:

2) Klicka på knappen ”Prova Storytel”. Läs användarvillkoren och skapa ett konto genom att fylla i dina uppgifter eller logga in med Facebook.

3) Ladda ner och läs ”Det nya Kina” via ditt nya konto. Glöm inte att säga upp tjänsten inom 14 dagar, om du inte vill fortsätta prenumerera. Skulle du glömma så är det heller ingen katastrof; Storytel har ingen bindningstid och tar bara ut en avgift varje månad tills dess att du väljer att avsluta tjänsten.

Ni läsare som redan använder Storytel kan givetvis redan nu utan problem ladda ner och läsa boken!