Få ett recensionsexemplar av min kommande bok

27 december, 2017

Enligt planeringen ska min kommande bok ”De kidnappade Kinasvenskarna”, som ges ut av förlaget Historiska Media, vara ute i handeln den 30 januari.

Redan nu finns boken uppe på en rad näthandlar, bland annat Adlibris, där den presenteras enligt följande:

I Kina har tillståndet för mänskliga rättigheter försämrats rejält de senaste åren, vilket även drabbar utlänningar som vistas i landet. Bland annat har två svenskar nyligen kidnappats av kinesiska säkerhetsministeriet och tvingats erkänna påhittade brott på statlig tv.

I arbetet med denna högaktuella bok har journalisten Jojje Olsson intervjuat Peter Dahlin, som 2016 utvisades från Kina efter tre veckor i ett underjordiskt fängelse och nu lever i Thailand. Han har även talat med dottern och flera vänner till den svenske bokförläggaren Gui Minhai, som oktober 2015 kidnappades av kinesiska agenter i sin bostad i Thailand. Gui är fortfarande försvunnen i Kina utan rättegång.

Just nu håller jag tillsammans med förlaget på att sammanställa en lista med recensionsexemplar. Det innebär alltså att boken – antingen i fysisk eller digital form – redan innan den officiella lanseringen skickas ut till skribenter eller andra som är intresserade av att recensera den.

Är du redaktör på en tidning? Driver du kanske rent av en populär blogg eller podcast med fokus på i sammanhanget relevanta ämnen som Kina, internationell politik eller mänskliga rättigheter?

Tveka då inte att lämna en kommentar här nedan, eller ännu bättre maila mig på jojje@inbeijing.se så kommer ett recensionsexemplar av ”De kidnappade Kinasvenskarna” att dimpa ner i din brevlåda eller inbox under januari månad!

Kinamedias nya artiklar direkt till din inkorg

Gör som 764 andra, prenumerera du med.

Translate article

Go toTop