Amnesty Press recenserar min nya bok

I senaste numret av Amnesty Press finns en kort men fin recension av min bok ”Det nya Kina”. Den fokuserar trots sin korta längd på många av bokens viktigaste punkter:

En inte ovanlig föreställning, är att införandet av marknadsekonomi leder till en övergång till demokrati. Jojje Olsson visar att det knappast gäller Kina. Med Xi Jinping som president går utvecklingen snarare i motsatt riktning. Nationalism och patriotism frodas och Kina bedriver en allt mer aktiv utrikespolitik.

(…)

”Det nya Kina” ger en bred bild av vad som pågår i landet och Jojje Olsson förklarar pedagogiskt vilka problem regimen står inför och hur detta påverkar omvärlden. Men att bevaka Kina har sitt pris. Han nekas numera inresevisum i Kina.

Ni kan läsa hela recensionen här nedan, eller via Amnesty Press hemsida där hela numret kan laddas ner som PDF.

Min bok ”Det nya Kina” kan köpas via exempelvis Bokus (205 kronor) eller Adlibris (199 kronor). Den finns även som e-bok (154 kronor).

recension-amnestyRecension av ”Det nya Kina” i Amnesty Press, nummer 4 årgång 2016