Första recensionen av min bok ”Det nya Kina”

I samband med att min bok ”Det nya Kina” släpptes tidigare denna månad skickade förlaget Historiska Media även ut en rad recensionsexemplar till redaktioner och skribenter landet över.

Eftersom jag själv inte konsumerar särskilt mycket svensk media så är det svårt att hålla koll på vart eventuella recensioner dyker upp. Exempelvis hade såväl jag som förlaget missat vad som verkar vara den första recensionen av ”Det nya Kina” i Skaraborgs Allehanda för två dagar sedan.

Recensionen – som har rubriken ”Bra bok om problemen i diktaturens Kina” – är förvisso kort men idel positiv. Utdrag från recensionen:

Landet genomgår stora förändringar men står inför betydande utmaningar. Det är om dem som journalisten Jojje Olsson fokuserar i sin bok där han på ett tydligt sätt åskådliggör problemen.

(…)

Han ger flera exempel på hur landet kränker människovärdet och underkuvar sin befolkning, ofta utan stora fördömande från omvärlden som är rädda för att stöta sig med den ekonomiska stormakten.

Har du sett någon recension av ”Det nya Kina” i en annan tidning eller i något annat sammanhang? Vänligen uppmärksamma mig då i kommentarsfältet nedan!