Air China varnar för ”indier, pakistanier och svarta”

Dagens stora Kina-snackis är hur det statliga flygbolaget Air China, världens tionde största flygbolag, varnar sina resenärer att se upp för områden befolkade av ”indier, pakistanier och svarta” under sin vistelse i London.

Varningen utfärdas av flygbolagets magasin ”Wings of China” vars aktuella nummer innehåller en stor guide över den brittiska huvudstaden.

Guiden innehåller främst tips på typiska turistattraktioner och avslutas med en sektion vid namn ”Tips from Air China”. Där fastslås hur London generellt sett är en säker stad, med undantag för vissa etniska minoriteter:

airchinaFoto av tipset från världens tionde största flygbolag.

Rasistiska framställningar likt denna hör inte till ovanligheten i Kina, och det verkar vara svårt att lära sig någon läxa.

Senast i maj i år häpnade stora delar av världen över en tvättmedelsreklam där en smutsig och tafsande svart man knuffades ner i en tvättmaskin och kom tillbaka upp i form av en charmig och skinande asiatisk man.

Ni kan se den reklamsnutten här via InBeijing.