Bilder på de senaste dagarnas luftföroreningar i Peking

De senaste dagarna har Pekings luftföroreningar återigen spräckt övre gränsen på ett index av skadliga partiklar PM 2,5 som sträcker sig upp till 500. Smogen har visat nivåer ett par dussin över vad Världshälsoorganisationen bedömer hälsosamt:

Hur ser luften på dessa nivåer ut i praktiken då? Lyckligtvis har jag inte varit i Peking under dessa dagar utan i Hongkong.

Sitter nu på flygplatsen, men planet till Peking är försenat på grund av luftföroreningarna.

Under tiden laddar jag upp lite bilder från sociala medier. De som lever med denna luft får trösta sig med att skämta om situationen:

IMG_4797

IMG_4798

IMG_4802

IMG_4805

Att detta sker just nu är förstås extra pinsamt i och med att klimatkonferensen i Paris precis börjat. Under gårdagen stod Kinas president Xi Jinping och lovade att landet ska göra sitt för att uppnå ett globalt bindande klimatavtal.