Utdrag ur ”Mitt Peking”: China Bar

9 mars, 2015

Min nya bok ”Mitt Peking” börjar säljas 9 mars i såväl handeln som på internet. Detta tänker jag fira med att ge InBeijings läsare tio stycken utdrag ur boken; komplett med text och adress plus ett par extra bilder.

Boken innehåller cirka 200 tips på sevärdheter, shopping, mat, dryck och mycket annat som hjälper Pekingresenären på traven i denna fantastiska stad. Det går även vinna ett exemplar av boken genom att gilla den på Facebook (dragning 15 mars).

Nedanstående utdrag är det sjätte av tio, och handlar om den bar i Peking som i alla fall enligt mina egna erfarenheter har stadens bästa utsikt.

cctv-headquarters-1 copyKvällsutsikt över CCTV:s välkända huvudkontor.

China Bar

Baren Atmosphere tvärs över gatan är visserligen dussinet våningar högre, men Pekings bästa utsikt finns utan tvivel här på Park Hyatts hotellbar China Bar. På uppklädda Atmosphere blir man nämligen hastigt förvisad till sitt privata bord som endast har utsikt genom det egna fönstret. Här på det mer avslappnade China Bar finns inte lika tydliga avgränsningar. Stolar och soffor är placerade längre från fönsterglaset vilket resulterar i nästintill panoramaliknande utsiktsförhållanden.

Även badrummen har utsikt, och det är dessutom inga problem att gå runt i baren utan att beträda någon annans revir. På den imponerande vinlistan finns över 400 alternativ, varav några kostar tiotusentals kronor. Men uppfriskande nog visar personalen – i motsats till på Atmosphere – inte minsta tillstymmelse till besvikelse om du bara beställer en kaffe eller juice. China Bar öppnar klockan 17 och stänger efter midnatt.

Mitt råd för den som vill beundra utsikten är att åka hit en vardag innan middag och invänta mörkrets inbrott då en skog av skyskrapor sakta tänds. På så vis kan du både se långt på dagen och uppleva neoneffekten på kvällen. Dessutom kan det vara svårt att få bra platser här efter middagstid. På eftermiddagen är det ofta så tomt att man till och med kan få sitta i sofforna, där det lite senare krävs att man spenderar ett minimibelopp.

Och välj för allt i världen en dag då luftföroreningarna är någorlunda uthärdliga. En gång åkte jag upp hit när smoggen låg tät, och kunde inte ens se bilarna på gatan nedanför. För den som vill slå på stort så ligger restaurangen China Grill på våningen ovanför. Den drivs också av Park Hyatt och serverar allt från saftiga stekar till färsk sushi. Utsikten är förstås lika imponerande som vid China Bar.

China Bar
Jianguomenwai dajie 2, Park Hyatt våning 65 (建国门外大街2号 柏悦酒店65楼)
Tunnelbana: Guomao (linje 1 och 10)

china-bar-1 copyEtt av de breda fönstren vid China Bar.

china-bar-2 copyUtsikt västerut från China Bar, längs med en av stadens längsta och tyngst trafikerade gator.

pekings-skyskrapor-1 copyUrban betongdjungel så långt ögat når.

Kinamedias nya artiklar direkt till din inkorg

Gör som 765 andra, prenumerera du med.

Translate article

Kinamedias nya artiklar till din inkorg helt gratis

Gör som 765 andra, prenumerera du med.