Resebyrå visar unik video från Nordkoreas huvudstad Pyongyang

En resebyrå publicerade nyligen en unik video från Pyongyang som väckt stor uppmärksamhet på internet de senaste dagarna.

Produktionen är ett samarbete mellan resebyrån Koryo Tours, filmmakaren Rob Whittaker samt en ”branding expert” vid namn JT Singh.

Med hjälp trions udda sammansättning kan man alltså dra slutsatsen att Nordkoreas myndigheter har tillåtit denna film i syfte att framställa Pyongyang i bättre dager för att locka fler besökare.

Teamet har fått filma i Pyongyangs tunnelbana, samarbetat med trafikpoliser och fått tillgång till utsiktsplatser som ger en fantastisk vy över den närmast mytiska huvudstaden.

Buzzfeed påpekar att de nordkoreanska ledarna nästan aldrig tillåter utlänningar att filma i landet, och att teamet följdes av landets nationella turistmyndighet som såg till att man inte bröt mot några av alla de regler som sattes upp på förhand. En anställd vid Koryo Tours berättar:

Vicky Mohieddeen of Koryo Tours said: “From convincing security at the Grand People’s Study House to enact a lock-in so we could capture the sun setting over Kim Il Sung Square, to negotiating with traffic police commanders to allow us to hyper-lapse through the streets of Pyongyang, during the making of this film we did many things previously thought impossible.”

Det är alltså en högst unik film, och dessutom en väldigt snygg produktion, som är gjord som en ”timelapse” (tusentals bilder i snabb följd för att skapa en filmlik effekt). Se den här nedan, eller i högre upplösning via Vimeo:Se här fler videos på andra ämnen via Kinamedia.