Läs ”allt” om Kinas tekniska och digitala utveckling

24 april, 2014

Många läsare är intresserade av Kinas tekniska och digitala utveckling. Samtidigt är det område som nästan inte alls bevakas i Sverige, varför det kan vara svårt att hitta bra källor för de som vill följa denna utveckling.

En av de bästa resurserna för detta är Tech in Asia, en hemsida som bevakar just teknologi i hela Asien. Genom att söka på taggen ”China”, så får man upp alla artiklar som handlar om Kina. (Tryck här för direktlänk till denna sökning)

Tech in Asia skriver flera artiklar angående Kina varje dag, ett axplock av den senaste veckans alster är:

15 new Asian smartphone makers hoping to crush Samsung and Apple (22 april)
Tesla begins sales in China, plans to assemble cars at Chinese factory in future (22 april)
Weibo disappoints with low IPO debut, but shares climb after cold start (18 april)
Linked to prostitution, China’s favorite flirty chat app slammed by state media (18 april)
Yet another Chinese blogger jailed for allegedly spreading rumors on Weibo (17 april)

Som ni kan se så handlar artiklarna om allt från affärer till samhälle och internetcensur. Tech in Asias material är helt gratis. De verkar försörja sig på reklamintäkter, nyhetsbrev och samarbete med olika företag. Missa inte denna källa om du har intresse för denna slags artiklar från Kina!

Go toTop