Tortyr, död och förföljelse i kopia av Volvos Zlatan-video

Supporting Human Rights in China har tagit tillfället i akt och gjort en uppfinningsrik kopia av Volvos omtalade reklamfilm med Zlatan i huvudrollen.

Men där Zlatan ses bada isvak och jaga kronhjort, får vi i denna versionen istället bevittna hur tibetanska munkar jagas med gevär, och fångar som utsätts för brutal vattentortyr.

Så här skriver Supporting Human Rights in China på Youtube:

SHRIC – Supporting Human Rights In China, has made ​​a spoof/ pastiche of Volvo’s latest commercial with Zlatan. We want to raise awareness that business with the communist China supports the ongoing abuse, torture and persecution of millions of people.

Swedish landscapes appear in the Volvo commercial and we hear the Swedish national anthem. Volvo was bought by Zhejiang Geely Holding Group and is a Chinese company since 2010, but still wants to associate themselves with Sweden and Swedish values.

(…)

This bloody and lucrative business is estimated to have been going on since 2001. It’s approved by the Chinese regime leaders and is hardly in line with Swedish values. But now Chinese Volvo wants to give the impression that Volvo and Sweden is one.

Videon uppmärksammades även av Sveriges radio, där organisationens ordförande Petra Lindberg intervjuas i ett åtta minuters långt inslag i dagens version av P1-morgon.

Petra menar att det är fel av Volvo att göra affärer med Kina, utan att ställa krav på situationen för mänskliga rättigheter i landet, särskilt som Volvo köptes av Geely som har nära band till kommunistpartiet.

Vidare köper inte Petra Volvos argument om att företaget är i Kina långsiktigt, och ”hoppas” att de kan vara med och förändra saker och ting genom sin blotta närvaro. Hon hänvisar till andra västerländska företag som sagt nej till affärer i Kina, för att man inte vill gynna den sittande regimen.

Vad tycker du om filmen? Har Petra rätt, eller är hon helt fel ute? Kommentera gärna nedan!

Den omgjorda reklamfilmen från SHRIC..

..och så originalfilmen, om någon mot förmodan skulle ha missat den.