Vårt hutong-projekt i South China Morning Post

Läsare av InBeijing vet sedan tidigare att jag tillsammans med en kinesisk vän har lanserat ett crowdfunding-projekt för att dokumentera Pekings sista hutonger, alltså huvudstadens traditionella bostäder som först byggdes av Kublai Khan på 1200-talet.

Många läsare valde att stödja vårt projekt via Indiegogo, och har redan nu börjat få mailutskick med bilder och historier från hutongerna och dess invånare.

Då sedan South China Morning Post – Hongkongs största engelska dagstidning – kontaktade oss för att skriva om vårt projekt, bestämde vi oss för att starta upp projektet igen på ytterligare en plattform för crowdfunding, denna gång via Rockethub.

I dag, ett par veckor senare än vad vi först trodde, publicerades så artikeln i South China Morning Post, där vi berättar närmare om vår relation till hutongerna och varför vi vill göra en fotobok om dessa.

Nu är det endast sex dagar kvar på Rockethub innan insamlingen till projektet upphör. Ni har alltså till slutet av nästa vecka på er att stödja vårt projekt, och i utbyte få mailuppdateringar (5 dollar), en e-bok (15 dollar) eller en fysisk fotobok (55 dollar) från Pekings största kulturskatter!

För att komma till vårt redan avslutade crowdfunding-projekt på Indiegogo, klicka här, och för att komma till vårt pågående projekt på Rockethhub, klicka här. För att komma till artikeln i South China Morning Post, klicka på bilden nedan.

hutonger peking kinaBilden från artikeln i South China Morning Post