Dom i fallet Li Gang

EDIT: Sedan inlägget skrevs har några korta rader om domen skrivits av bland annat BBC och AP, samt kinesiska nyhetsbyrån Xinhua. Inga nya uppgifter har dock kommit fram, utan samtliga artiklar ger bakgrund och förkunnar det sexåriga fängelsestraffet.

Såg just på kinesisk statlig nyhets-tv att domen fallit mot Li Qiming, son till högt uppsatta polisen Li Gang, som för ett par månader sedan hade livet av en student och skadade en annan efter att kört bil alkoholpåverkad.

Se denna post för en omfattande bakgrund av fallet.

Sex års fängelse löd domen. Det är betydligt högre än vad hans advokat hoppats på (tre år villkorligt), men också betydligt lägre än vad som hade varit fallet om hans far inte mutat familjen till den avlidna flickan (potentiellt dödsstraff).

Nyhetsinslaget var kort och sakligt. Kommer uppdatera mera då information kommer ut på internet.

Relaterade länkar: DN