Mer om Li Gang-incidenten, del 3

ChinaGeeks har översatt den tredje och sista delen av journalisten Wang Keqins originalpost om Li Gang-incidenten, byggd på ett besök av hans student hos den avlidna flickans familj.

För mer fakta om Li Gang-incidenten, läs förklaring och länkar från gårdagens post här på InBeijing Bulletin.

Den tredje och sista delen är inte alls lika intressant och fylld med fakta eller detaljer likt del ett och två. Men eftersom jag har lovat att sammanfatta den, så kommer jag så också att göra.

Wang Keqins student skriver här om sina personliga känslor och stämningen hos familjen Chen, då han under sitt besök spenderade en natt i den nu avlidna flickan Chen Xiaofengs rum.

I ”romantisk kinesisk stil” kan vi bland annat läsa: ”(…) traktorn är fylld med olja inför den kommande vintern. Oljan kan värma luften, men den kan inte värma familjen Chens hjärtan (…)”. Mamman har inte lust att äta längre och ”höll sin skål i sina händer, tittade vilset kring bordet, och tog till slut en liten klunk av gröten”.

Tredje posten är en personlig skildring och innehåller egentligen inte mycket av värde, förutom enstaka detaljer som begravningstraditionerna vilka innebär att familjen inte vet vart dottern ligger begravd, samt att bychefen kommer att besöka familjen Chen som ett resultat av att denna student har frågat runt i byn om ”vägen till den avlidna flickan”.